Obavijesti

News

Komentari 259

Novi Vučićev morbidni show: Prozvao Milanovića i Hrvatsku pa prikazao snimke ubojstava

Novi Vučićev morbidni show: Prozvao Milanovića i Hrvatsku pa prikazao snimke ubojstava

Mi sa njima (Hrvatima) želimo dobre odnose i mnogo bolje nego što su danas. Razumijem tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku ponizite Srbiju, jer ona u svakom smislu raste, ocijenio je srbijanski šef države...

VIDEO

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u subotu navečer da će Srbija već za pet mjeseci ove godine prvi put u povjesti preteći Hrvatsku po apsolutnom iznosu bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Ako se računa i od 1941. kada su formirali NDH, pa kroz republike tijekom bivše Jugoslavije, mi kao Srbija nikada nismo imali BDP koji se mogao u apsolutnim brojevima mjeriti s njihovima", ustvrdio je Vučić u intervjuu provladinoj komercijalnoj televiziji Pink.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velja Nevolja 01:18

Ocijenio je pritom da će Srbija do kraja 2021. imati BDP vrijedan 51 milijardu eura, dok će hrvatski BDP biti "nešto manje" od 51 milijardu eura.

Vučić je naveo kako je, u vrijeme kad je vodio Vladu Srbije, nacionalni BDP bio 33 milijarde eura, dok je Hrvatska tad imala 47 milijardi eura, te da je u međuvremenu, za sedam ili osam godina, za apsolutni BDP Srbije uvećan "za više od 50 posto".

"To je uspjeh Srbije i razumijem da netko ima pravo da se ljuti", rekao je Vučić, implicirajući da je on predmet kampanje u medijima regije jer je Srbija sve uspješnija.

Podižu optužnicu protiv Velje Nevolje i njegovog klana: Opet pokazali uznemirujuće snimke
Podižu optužnicu protiv Velje Nevolje i njegovog klana: Opet pokazali uznemirujuće snimke

"Mi sa njima (Hrvatima) želimo dobre odnose i mnogo bolje nego što su danas. Razumijem tu vrstu ljutnje i potrebu da u svakom trenutku ponizite Srbiju, jer ona u svakom smislu raste", ocijenio je srbijanski šef države.

U višesatnom intervjuu je najavio i da će država u okolnostima povoljnog stanja u državnom proračunu i rasta BDP-a u prvoj polovici godine za 8,3 posto, nastojati potaknuti potrošnju s dodatnom financijskom pomoći građanima i umirovljenicima.

Vučić je ocijenio i da bi Srbija mogla biti među vodećim zemljama u Europi po potporama za rađanje djece i povećanje nataliteta, te da se priprema prijedlog da država za rođenje djeteta roditeljima jednokratno uplati 5000 eura.

Istaknuo je kako je Srbija "uspješna zemlja", te da će biti "među prvima po stopi rasta u Europi", što će ishoditi dodatno povećanje plaća i mirovina, te iznenađenje za umirovljenike tijekom sljedeće godine.

Nasuprot dobrim ekonomskim i gospodarskim pokazateljima, Vučić je uvjeren da će Srbija biti izložena "još većim pritiscima" zbog Kosova i Republike Srpske.

'Kad je Tesla važan Hrvatima, što ga onda stavljaju na sitniš. Mogli su i Bruce Lee-ja staviti'
'Kad je  Tesla važan Hrvatima, što ga onda stavljaju na sitniš. Mogli su i Bruce Lee-ja staviti'

"Nikada velike sile nisu željele da Srbija bude ispred regiona, a Srbija je sada uvjerljivo prva i razlika će se još uvećavati", rekao je Vučić, ocijenivši kako Srbiju "svi žele zauzdati". 

U emisiji je prikazana i snimka ubojstva Vlastimira Miloševića 30. siječnja 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. ožujka u Beogradu za koje su bili osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. Vučić je objasnio da su Belivuk i Miljković uhićeni na temelju bioloških tragova i da ih je uhitio inspektor Dejan Jović.

Potom je prikazana i monstruozna fotografija dijelova tijela žrtve klana Velje Nevolje. Među dijelovima tijela nalazila se i glava žrtve. Vučić je potom objasnio kako je to zadnja takva fotografija koju će prikazati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca