Obavijesti

News

Komentari 92

Vatra ugašena, ali dimi se: Ovo je strašno, ne možemo disati...

Vatra ugašena, ali dimi se: Ovo je strašno, ne možemo disati...
15

U srijedu su nadležne institucije objavile kako mjerne stanice nisu zabilježile onečišćenje zraka, ali u četvrtak ujutro dio Novog Zagreba probudio se u sumaglici i smradu

VIDEO

Vatrogasci i nadležne službe dežurali su cijelu noć na Jakuševcu gdje je u srijedu oko 20 sati izbio požar u reciklažnom dvorištu.

Vatra se vidjela kilometrima daleko.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su u srijedu nešto prije 23 sata vatrogasci objavili kako više nema otvorenog plamena te kako je požar pod kontrolom, stanovnici Novog Zagreba u četvrtak su se probudili u sumaglici i smradu.

Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć
Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć

Čim je vjetar promijenio smjer, dim je stigao do Zapruđa, Savice, Središća, Sopota, Utrina... Javili su nam se i iz Sigeta, Trnskog pa čak i Trokuta koji je u blizini rotora koji se gradi, dim je stigao i do tamo.

- Ovo je strašno, ljudi ne mogu disati. Užasno smrdi - javljaju nam čitatelji koji žive u blizini.

Pokretanje videa...

01:33

Odmah po dojavi o požaru u srijedu na teren je izašlo 10 vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca koji su se borili s vatrom. 

MUP je objavio kako su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali podatke s mjernih stanica te da u srijedu nije bilo onečišćenja zraka, ali da će ponoviti ispitivanje tijekom četvrtka.

- Nema razloga za paniku, sve je pod kontrolom. Nema nikakve opasnosti za ljude. Na terenu se nalaze i djelatnici nastavnog zavoda Andrija Štampar koji vrše kontrolu zraka i ukoliko bude bilo kakvih odstupanja oni će to reći - izjavio je u srijedu pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić. 

No iz Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec kažu:

- Mjerni uređaj pored igrališta ne mjeri dioksine, kancerogene spojeve koji nastaju pri sagorijevanju na temperaturi ispod 800 stupnjeva. Ima starih šperploča od kreveta i drugog namještaja koji je napravljen pomoću ljepila koji ima aditive. Ti aditivi kad sagorjevaju razvijaju dioksine, tako da pročelnik može pričat borbene -rekao je Kalinću predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec Ratko Bedeković, prenosi HRT.

Pokretanje videa...

00:20

Požar je, kako je kasnije objavljeno, zahvatio oko sto metara četvornih odbačenog namještaja, plamen je išao i do 10 metara u zrak, a požar se vidio kilometrima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a