News

Komentari 30

O nesreći maturanata oglasila se i policija, 15 ih je ozlijeđeno. Traktor je vozio maloljetnik?!

O nesreći maturanata oglasila se i policija, 15 ih je ozlijeđeno. Traktor je vozio maloljetnik?!

Potresne fotografije ozlijeđenih maturanata šokirale su cijelu Istru, a prema prvim informacijama uzrok nesreće je otkazivanje kočnica na nizbrdici

Prikolica puna maturanata koja je bila vezana za traktor prevrnula se kod Labina. Trideset maturanata Srednje škole “Mate Blažina” iz Labina nakon Norijade tradicionalno su krenuli na proslavu u Prtlog. Na cesti za Dugu Luku došlo je do prevrtanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

“Ovo je Norijada iz noćne more. Na svu sreću nema teško ozlijeđenih, ali šokantne scene teško da će itko zaboraviti. Krv na cesti, natučena djeca, krvave noge, ruke,glave...Moglo je puno gore proći” kazala je jedna žena koja je, čim je čula, došla vidjeti što se dogodilo.

Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

Nesreća se dogodila u petak oko 10.45 sati. Šokantne scene unesrećenih maturanata neće zaboraviti ni djelatnici hitne pomoći koji su čak osam timova poslali na mjesto nesreće. Među njima i jedno specijalno vozilo sa prikolicom za masovne nesreće koje je nedavno nabavljeno.

“U toj prikolici je oprema za zbrinuti 100 unesrećenih osoba. Čim se dobila dojava naši timovi su krenuli i stigli za oko 5 minuta. Zbrinjavali su unesrećene maturante sat vremena i deset minuta. Na svu sreću nema životno ugroženih, ali ima ozlijeđenih. Šest maturanata prebačeno je u Opću bolnicu Pula, dva u KBC Rijeka, a ostali su zbrinuti u labinskoj hitnoj, jer su imali tek lakše ozljede” kazala je Gordana Antić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb.

Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

Glas Istre neslužbeno doznaje kako je traktorom upravljao maloljetnik, a o svemu se oglasila i srednja škola Mate Blažin u Labinu iz koje su škole ozlijeđeni učenici.

Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

''Želimo Vas obavijestiti o trenutnom stanju i poduzetim mjerama. Nijedna ozljeda nije označena kao kritična. Djeca koja su povrijeđena su trenutno pod medicinskom skrbi i nadzorom. Molimo Vas da ostanete mirni i pružite podršku djeci tijekom  ovog teškog razdoblja. Ukoliko trebate dodatnu podršku i pomoć, obratite se s povjerenjem školskom osoblju. Uzajamna podrška i ljubav su ključne za fizički i emocionalni oporavak djece zato budimo zajedno'', poručili su iz škole.

Potresne fotografije ozlijeđenih maturanata šokirale su cijelu Istru, a prema prvim informacijama uzrok nesreće je otkazivanje kočnica na nizbrdici. Roditelji maturanata stigli su na mjesto nesreće, a neki su od šoka plakali ugledavši krv na cesti.

“Samo da na kraju sve bude dobro. Sretan dan za djecu pretvorio se u užas. Maturanti su iz grada u par skupina krenuli na prikolicama vezanim uz traktore na tradicionalnu zabavu. Moglo je završiti puno gore” rekao je jedan roditelj.

Prikolica puna maturanata prevrnula se kod Labina

O događaju se kratko oglasila i policija.

“Za sada imamo informaciju da je ozlijeđeno 15 maturanata od ukupno 20 koji su bili u prikolici, a kvalifikacija ozljeda u ovom trenutku nije poznata. Uz policiju, na mjestu događaja izašli su i vatrogasci te djelatnici hitne. Što je uzrok nesreće, znat će se nakon obavljenog očevida te u ovom trenutku nemam informacija o otkazivanju kočnica” rekla je glasnogovornica PU Istarske, Nataša Rogić.