News

Komentari 34

'O odgovornosti ćemo kasnije, sad moramo smanjiti brojke'

'O odgovornosti ćemo kasnije, sad moramo smanjiti brojke'

Gordan Jandroković istaknuo je kako je sada najvažnije smanjiti broj zaraženih u Hrvatskoj pridržavanjem mjera, a da će se o tome tko snosi odgovornost za visoke brojeve zaraženih i umrlih, razgovarati kasnije

U ovom trenutku najvažnije je da svi učinimo napor kako bi se brojke smanjile. Dakle, i oni koji su odgovorni, koji propisuju mjere, ali i svaki građanin nosi svoju odgovornost - rekao je Gordan Jandroković odgovarajući na pitanje tko je odgovoran što je Hrvatska najgora u Europi po broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika. 

Dodao je da će se o odgovornosti “razgovarati kada za to dođe vrijeme”, apeliravši na građane da se drže mjera.

 - Svako od nas mora osjećati odgovornost da provodi i drži se mjera, jer te mjere su jedini način da izađemo iz ovako visokih brojki -  poručio je Jandroković.

Pozvao se i na izjavu glavne epidemiologije Slovenije, koja je kazala da učinak epidemioloških mjera ovisi o tome kako ih ljudi primjenjuju. Jandroković je ispred Zagrebačke katedrale rekao i da eventualno postroženje postojećih mjera nakon 21. prosinca ovisi o brojkama koje su i dalje visoke, ali da o njihovom potencijalnom uvođenju ne može reći ništa novo u odnosu na ono što je javnost čula od Stožera, koji vodi brigu o mjerama. 

Upitan je li Hrvatska ipak zakasnila s donošenjem strožih mjera, Jandroković je kazao da je o tome teško govoriti.

 - Nažalost, nakon ljeta brojke su u cijelom svijetu otišle gore. Neke zemlje su se zatvorile ranije, neke kasnije, toliko je različitih slučajeva, ali ako pogledate brojke od početka epidemije do danas, tu je Hrvatska negdje u sredini - zaključio je Jandroković. 

Najčitaniji članci