News

Komentari 48

Objavili novi cjenik: Parking u Makarskoj čak 20 kuna po satu

Objavili novi cjenik: Parking u Makarskoj  čak 20 kuna po satu

U drugoj zoni će sat parkiranja u tom periodu koštati 15, a u trećoj 10 kuna. U zimskom periodu, od 1. listopada do 31. svibnja, cijene sata parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni bit će 7, 5 i 3 kune

Bez velike medijske pompe gradonačelnik Makarske Jure Brkan donio je odluku o novim cijenama parkiranja kojima će mnogi ostati neugodno iznenađeni, piše portal Megamedia.

Kako piše Megamedia, odluka je objavljena u posljednjem Glasniku Grada Makarske od 5.ožujka 2018. kojom usluge parkiranja poskupljuju i preko 300 posto.

Prema novom cjeniku, sat parkiranja na Marineti i čitavoj prvoj zoni u razdoblju od 1.lipnja do 30. rujna koštat će 20 kuna, a vrijeme naplate je od 6 ujutro do ponoći. U drugoj zoni će sat parkiranja u tom periodu koštati 15, a u trećoj 10 kuna.

U zimskom periodu, od 1. listopada do 31. svibnja, cijene sata parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni bit će 7, 5 i 3 kune.

Privatni iznajmljivači plaćat će 1500 umjesto 400 kuna

Na povlaštenu mjesečnu kartu u prvoj zoni od 260 kuna imat će pravo umirovljenici, ratni vojni invalidi i dragovoljni davatelji krvi, no svejedno neće smjeti parkirati svoja vozila u prvoj crvenoj zoni tijekom srpnja i kolovoza.

Privatni iznajmljivači će od sada plaćati mjesečnu kartu 1.500 kuna umjesto dosadašnjih 450 kuna, što, prema pisanju portala Megamedia predstavlja poskupljenje veće od 300 posto.

Ova poskupljenja najviše će na svom džepu osjetiti upravo Makarani čija vozila ionako čine skoro 90 posto svih ukupno parkiranih vozila na Marineti i u ostatku prve zone, piše Megamedia.

 

 

Najčitaniji članci