Obavijesti

News

Komentari 120

Obnovu kuća na Banovini će voditi Gordan Hanžek, HDZ-ov zaposlenik Bandićeve uprave

Obnovu kuća na Banovini će voditi Gordan Hanžek, HDZ-ov zaposlenik Bandićeve uprave

Hanžek se prijavio i za čelnika Fonda za obnovu, ali je ipak izabran Vanđelić. Bio je pomoćnik pročelnika za izgradnju zadruštvene objekte poput škola i vrtića: Čeka nas ogroman posao, ali čemo ga obaviti

VIDEO

Novi šef Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje je Gordan Hanžek (55), objavila je Vlada nakon zatvorenog dijela sjednice. Hanžek je zaposlenik zagrebačke gradske uprave još od 1997. godine i aktivni je HDZ-ovac u Zagrebu. On se bio kandidirao i za šefa Fonda za obnovu, ali je ipak izabran Damir Vanđelić. Pa sada Hanžek postaje državni tajnik Ureda koji je dobio pod sebe i obnovu kuća na Banovini. 

Hanžek je zadnjih šest godina savjetnik zagrebačkog pročelnika za graditeljstvo Dinka Bilića i radio je na poslovima legalizacije. Bio je i pomoćnik nekadašnjem pročelniku za graditeljstvo Davoru Jelaviću koji je višestruki USKOK-ov optuženik u aferama poput Nadstrešnice ili  izmjene GUP-a. Hanžek je vodio izgradnju društvenih objekata, poput škola, vrtića, Muzeja suvremene umjetnosti i sl. Nije pod nikakvom optužnicom niti se njegovo ime spominjalo u kontekstu afera. Bandić ga je maknuo prije šest godina sa vođenja takvih projekata i njih dvojica nisu u najboljim odnosima. Ali Hanžek je posao zadržao.

Bandićev 'žetončić' Polovanec zaradio kaznenu prijavu policije zbog svadbe na svom imanju!
Bandićev 'žetončić' Polovanec zaradio kaznenu prijavu policije zbog svadbe na svom imanju!

Inženjer je građevinarstva, a prije posla u Zagrebu, radio je za Tehniku. U političkoj karijeri nije imao veće funkcije, a nije bio ni u milosti bivšeg šefa HDZ-a Zagreb Andrije Mikulića. Podržavao je Dragu Prgometa, dakle opredijelio se za Plenkovićevu struju. Sada je dobio i visoku i zahtjevnu funkciju. 

Hanžek nam se kratko javio i rekao što će biti prioriteti.

- Već sam od drugog dana nakon potresa obilazio teren na Banovini kao statičar i dobro znam sve razmjere katastrofe. Čeka nas jako puno posla i bit će izazovno, ali sam siguran da ćemo ga i obaviti. Ured je dobio novu nadležnost i trebat će ga odmah prilagoditi za taj posao. Vodio sam najzahtjevnije objekte u Zagrebu i vjerujem da će to iskustvo itekako pomoći u obnovi - kaže Hanžek. 

Još je i gori od Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ
Još je i gori od  Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ

Na pitanje povezanost s Bandićem, kaže da je on zaposlen u upravi i prije njega, a u prvim godinama je ured bio i pod ingerencijom HNS-a. 

- Ja sam profesionalno radio svoj posao - kaže Hanžek. 

Do siječnja ove godine je inače ured vodio HDZ-ov Nikola Mažar. Ali je on postao saborski zastupnik nakon što je u Saboru dao ostavku Darko Puljašić, gradonačelnik Požege koji je namještao poslove privatnim tvrtkama. Mažara je Plenković gurnuo i u utrku za gradonačelnika Vukovara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"