Obavijesti

News

Komentari 7

Obračun Orešković i Zekanovića oko prosvjeda seljaka i BBB-a

Obračun Orešković i Zekanovića oko prosvjeda seljaka i BBB-a

Saborska zastupnica i predsjednica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, član Hrvatske Demokršćanske stranke bili su gosti HRT-ove emisije Studio 4

VIDEO

Bez obzira na činjenicu kako datum parlamentarnih, ali i ostalih izbora nije poznat, kraj tekuće godine obilježavaju žestoki predizborni okršaji političara kako u Saboru tako i izvan njega. Jedan takav bio je i u HRT-ovoj emisiji Studio 4 između Dalije Orešković i Hrvoja Zekanovića. 

Protekli tjedan je bio vrlo buran, no završio je prosvjed poljoprivrednika i svinjogojaca. Saborska zastupnica Dalija Orešković kazala je kako je Vlada pokazala da je jača od prosvjednika, te da svaku situaciju može preokrenuti u svoju korist, piše HRT.

Prosvjedi u Slavoniji

- No, moje simpatije su uvijek na strani slabijeg i u ovom slučaju i smatram da su prosvjednici imali razloga biti nezadovoljni, ako ništa drugo, onda načinom na koji ih je Vlada tretirala čitavo vrijeme, odbijajući komunicirati s njima i izaći im u susret. Ja se samo nadam da Slavonci dobro pamte. Ne trebaju pamtiti dugo, dovoljno je da pamte kako se Vlada odnosila prema njima do sljedećih parlamentarnih izbora - poručila je predsjednica stranke Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom. 

Saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke koja podržava HDZ Hrvoje Zekanović istaknuo je kako su oporbene stranke i političari poraženi što se tiče prosvjeda svinjogojaca.

Istaknuo je kako se čudi što zastupnica Orešković može braniti stav stranaka koje su stale iza prosvjeda.

- To je prije svega Most i Domovinski pokret, koji su tobože njoj politički oponenti i nalaze se na drugom dijelu političkog spektra. Ovo je definitivno poraz tih stranaka, posebice Mosta, koji je bio glavni organizator tih prosvjeda i koji se je izblamirao s čitavom akcijom - naglasio je Zekanović. 

Orešković je rekla da je Zekanović upravo taj koji dolazi s desnog političkog spektra koji je oponirao HDZ-u, pa kada mu je ugrožena egzistencija, vratio se u njihovo krilo.

Dodala je da nju u ovom trenutku uopće ne zanima je su li Domovinski pokret, kao desno krilo HDZ-a, ili Most željeli s prosvjedom profitirati, već ona stoji uz seljake, koje je očito nešto mučilo. Smatra da su prosvjednici u svemu bili u pravu. 

O smjeni Barbarića s čela HEP-a

Orešković je naglasila kako predsjednik Vlade Andrej Plenković nije kralj kriznog komuniciranja, već kralj korupcije, jer je, kako je rekla "doveo do toga da institucije, koje su se trebale baviti tim poslom, više ni ne postoje". 

Što se tiče afere HEP-a, istaknula je kako je to poraz pravne države. Zekanović se osvrnuo na aferu "Plin za 1 cent". Kazao je da je više tvrtki na javnom natječaju kupovalo plin, te da je bilo greške u sustavu. Ali se ne radi o nikakvom dogovoru. O smjeni Frane Barbarića dodao je da je došlo vrijeme da se Barbarić smjeni. Na to je Orešković komentirala kako Barbarić nije smijenjen, već je zbrinut, a smatra da "afera plin" u HEP-u nije slučajna.  

Komentirali su optužnice bivših ministara. Zastupnica Orešković je istaknula da hrvatsko pravosuđe i sudstvo ne funkcioniraju dobro.

- To je nacionalna sramota - poručila je.

Zekanović je istaknuo kako bi se Orešković miješala u pravosuđe i sudstvo, što je nedopustivo. 

Navijači BBB-a u Grčkoj

Razgovor se poveo i oko situacije s Boysima u Grčkoj. Dalija Orešković naglasila je da ne smatra Plenkovića zaslužnim za puštanje Bad Blue Boysa iz grčkih zatvora, ali misli da će premijer na tome pokušati dobiti političke bodove.

Hrvoje Zekanović zna da je Andrej Plenković svojim vezama napravio veliki posao za oslobađanje hrvatskih navijača. No, rekao je da postoji problem hrvatskog huliganizma.

Orešković je pitala Zekanovića, ako je pravosuđe neovisno, kako je Plenković mogao utjecao na puštanje navijača? Zekanović je odgovorio da je pravosuđe neovisno, kao u Hrvatskoj, tako i u Grčkoj, a Plenković i Malenica su ubrzali proces, svojom tihom diplomacijom. 

Pred kraj emisije Studio 4 na red je došla tema koaliranja. Zekanović je istaknuo kako Hrvatska demokršćanska stranka još uvijek nije donijela odluku o koalicijskim partnerima. Orešković je kazala da je predsjednica stranke i da ima dobre resurse za izlazak na parlamentarne izbore. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije