News

Komentari 8

Obrok koji je i lagan i hranjiv: Donosimo vam tri recepta za smoothie koji su gotovi za čas

Obrok koji je i lagan i hranjiv: Donosimo vam tri recepta za smoothie koji su gotovi za čas

U zadnjih nekoliko godina smoothieji su postali pravi trend, što i ne čudi uzmemo li u obzir to da se pripremaju u samo nekoliko minuta. A inspiraciju za pripremu ovih zdravih napitaka potražili smo kod poznate radijske voditeljice

Ako još niste čuli što su, smoothieji su gusti, polukremasti napici koji se dobivaju miješanjem raznog voća, povrća, sokova, jogurta, orašastih plodova, sjemenki ili mlijeka. Ovo šareno piće ima bogatu nutritivnu vrijednost te se vrlo brzo priprema, zbog čega ga mnogi uzimaju kao međuobrok. Ljepota pripreme smoothieja u tome je što ga svatko može napraviti po svojoj mjeri te pomiješati naizgled nespojive sastojke, poput voća i povrća.

Osim toga, ovi su napici idealni za početak ubacivanja zdravih namirnica u svakodnevicu, a služe i kao inspiracija onima koji već prakticiraju zdrav način života. U kategoriji onih koji žive i hrane se zdravo našla se i naša radijska voditeljica Alex Milinković, poznata i po svom Instagram profilu ''Smuti me'', na kojem svakodnevno objavljuje zanimljive recepte za pripremu ovih napitaka.

Donosimo nekoliko njezinih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za super doručak ili međuobrok!

Nespojivo-spojiva kombinacija

Sastojci:

Priprema: Sastojke ubaciti u blender i smutiti. Miksati dok se ne dobije glatka smjesa.

Za savršeno dobro jutro

Sastojci:

Priprema: Sastojke ubaciti u blender i smutiti. Miksati dok se ne dobije glatka smjesa.

Slatki međuobrok

Sastojci:

Priprema: Sastojke ubaciti u blender i smutiti. Miksati dok se ne dobije glatka smjesa.

Zašto biste smoothie trebali uvrstiti u jelovnik?

Smoothieji pridonose hidraciji organizma, unosu vlakana, voća i povrća. Pomoću njih možete ''zakamuflirati'' namirnice koje inače ne biste konzumirali i tako osigurati dovoljan unos svega što je organizmu potrebno za normalno funkcioniranje. A izuzev ubacivanja zdravih namirnica u svakodnevicu, tijelu je potrebna fizička aktivnost kako bi ostalo zdravo i vitalno. 

Čak i ako niste skloni tjelovježbi, lagani jogging barem dva puta na tjedan sigurno vam neće biti naporan. A možda biste rado isprobali plogging? Riječ je o fitness trendu koji spaja džogiranje i sakupljanje smeća na koje usput naiđete. Termin dolazi od engleske riječi jogging i švedske riječi plocka upp, što znači pokupiti, u ovom slučaju - smeće. Zato, ako i ne volite vježbati, možda vas ovaj super trend potakne na to budući da je ujedno koristan i za okoliš i za vas. Zato nam se pridružite 11. rujna na Bundeku na najvećoj plogging utrci u Hrvatskoj, pod nazivom Ekotlon!

U utrci sudjeluje i Alex, a njezini smoothieji super su za doručak na dan utrke jer su lagani, a dovoljno hranjivi da budete puni energije! Prijave na Ekotlon traju do 9. rujna u ponoć, zato ne čekajte jer, osim što sudjelujete u jedinstvenom ekološko-sportskom događaju, pomažete Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje! 

Što vas očekuje na Ekotlonu?

Sudionici utrke dobit će startne pakete sa službenom majicom utrke, startnim brojem s čipom za mjerenje vremena, stvarima potrebnim za plogging i dezinfekcijskim maramicama za ruke. Na raspolaganju će biti i okrepne stanice, garderoba, toaleti, dezinficijensi za ruke te stručna podrška trenera, koji će se pobrinuti da se dobro zagrijete prije utrke. Zato svakako dođite ranije jer zagrijavanje počinje u 9.30 sati!

Sudionici utrke dobit će nagrade prema kategorijama, pa će tako nagradu imati priliku osvojiti:

Djeca će na Ekotlonu, uz dobru zabavu i kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi, imati priliku naučiti mnogo toga o recikliranju i očuvanju okoliša putem raznih edukativnih radionica. A osim što će usvojiti nova znanja i zabaviti se, moći će osvojiti super nagrade poput popularnih Morsovaca. A da bi roditelji mogli bezbrižno pratiti program, osigurano je čuvanje djece. 

Utrka će biti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, pa vam Covid potvrde neće biti potrebne, kao ni maske tijekom utrke, ali bit će potrebne dok budete čekali u redu za akreditiranje.

Vidimo se na Bundeku 11. rujna u 10 sati!

Na najveću plogging utrku u Hrvatskoj prijavite se OVDJE jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo Dječjem vrtiću Petrinjčica, a pratiti nas možete i na društvenim mrežama.

Ponosni partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt podržavaju Bigbelly SMART SOLUTIONS FOR CITIES i Jana.