Obavijesti

News

Komentari 0

Obuljen Koržinek: Fijačko je na našoj medijskoj sceni ostavio dubok trag, sućut obitelji...

Obuljen Koržinek: Fijačko je na našoj medijskoj sceni ostavio dubok trag, sućut obitelji...

"Od unutarnjih do vanjskopolitičkih tema, analiza i komentara, Krešimir Fijačko se već svojim prvim tekstovima nametnuo kao jedan od najsnažnijih pera hrvatske novinarske scene", kaže Obuljen Koržinek...

VIDEO

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u ponedjeljak izraze sućuti u povodu odlaska doajena hrvatskog novinarstva Krešimira Fijačka, poručivši da je ostavio duboki trag na nacionalnoj medijskoj sceni.

Dugogodišnji urednik Vjesnika i dopisnik iz Bonna i New Yorka Fijačko umro je u 80. godini, a bio je jedan od naših najvrsnijih vanjskopolitičkih novinara, radeći kao dopisnik Vjesnika iz Bonna i New Yorka.

"Od unutarnjih do vanjskopolitičkih tema, analiza i komentara, Krešimir Fijačko se već svojim prvim tekstovima nametnuo kao jedan od najsnažnijih pera hrvatske novinarske scene", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek u sućuti koju je uputila u ime Vlade RH i Ministarstva kulture, ali i u svoje osobno ime.

Umro doajen hrvatskog novinarstva Krešimir Fijačko
Umro doajen hrvatskog novinarstva Krešimir Fijačko

"Od početka 70-tih godina, od kada je počeo pisati za „Vjesnik" nekad najprestižnijoj, visoko tiražnoj hrvatskoj novini, Krešimir Fijačko joj je posvetio gotovo cijelu svoju novinarsku i uredničku karijeru te postao jedan od njezinih zaštitnih znakova. Studirao je povijest umjetnosti i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Beču, a sociologiju i filozofiju Zagrebu te profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi, otkrivao široki raspon svojega obrazovanja", dodala je.

Također Fijačko je bio jedan od naših najvrsnijih vanjskopolitičkih novinara, dokazavši se kao dopisnik „Vjesnika" iz Bonna i New Yorka, izvješćujući i komentirajući ključne promjene na međunarodnoj sceni iz svjetskih središta. Svojim uredničkim umijećem, svojim bogatim iskustvom, Krešimir Fijačko odgojio je plejadu Vjesnikovih novinara i urednika koji danas oblikuju hrvatsku medijsku scenu, navela je ministrica kulture i medija u izrazima sućuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija