News

Komentari 47

Od danas se kazne za prometni prekršaj plaćaju samo karticom

Od danas se kazne za prometni prekršaj plaćaju samo karticom

Isključivo karticama plaćaju se svi prekršaji iz domene policije, dakle, tako naplaćuju i službenici MUP-a na motorima te ophodnim brodovima

​Plaćanje kazne za prometni prekršaj gotovinom na ruke policiji otišlo je u povijest, od danas kazne se plaćaju samo putem POS uređaja.

Nabavljeno je 600 POS-ovih uređaja, a policajci su zbog ove novosti bili na masovnoj obuci. 

Time MUP ispunjava preporuke Vijeća Europe specijaliziranog za sprečavanje korupcije, kojima unapređuje kontrolu i nadzor postojećeg sustava plaćanja novčanih kazni.

- Građani od danas gotovinom ne mogu više platiti prekršaje koje sankcioniraju policijski službenici. Prekršaji se mogu isključivo plaćati karticom. MUP je za ovaj projekt nabavilo oko 600 uređaja. PU splitsko-dalmatinska ima ih 59 - otkrila je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske za HTV.

Što ako netko nema karticu uz sebe?

- Ako osoba želi platiti kaznu, ali nema karticu, nema novca ili iz nekog drugog razloga, policijski službenici će mu izdati obavijest o počinjenom prekršaju, a on će onda u roku od tri dana platiti polovicu izrečene kazne i to će se smatrati plaćenim prekršajem na mjestu događaja - dodaje.

Isključivo karticama plaćaju se svi prekršaji iz domene policije, dakle, tako naplaćuju i službenici MUP-a na motorima te ophodnim brodovima.

- POS-ovim uređajima se naplaćaju svi prekršaji, ne samo prometni prekršaji - pojasnila je službenica Lolić. 

Najčitaniji članci