Obavijesti

News

Komentari 102

‘Odjednom je svaki dan bio u crkvi, kao da je tražio pomoć...’

‘Odjednom je svaki dan bio u crkvi, kao da je tražio pomoć...’
1

Za Rođaka kažu da nije prečesto zalazio u kafiće, kladionice i da nije bio pretjerano društven tip. On je, doznaje Večernji, policajcima rekao da ne zna što mu se dogodilo i zašto je bacio djecu s balkona

VIDEO

Mještani Paga još su u šoku zbog stravičnog čina Josipa Rođaka, koji je četvero svoje djece bacio s prvog kata kuće u Ulici bana Josipa Jelačića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

U mjesnom kafiću priča se svašta: i da se Josip nekoliko puta ženio, navodno mu je ovo već peti brak, i da je prije nemilog događaja u toj obitelji bilo puno problema s najstarijom, 18-godišnjom sestrom, koja je odmah nakon nesreće dojurila doma vidjeti ozlijeđene sestrice i brata te pomoći majci.

'Majka nema kompetencije da preuzme brigu o djeci na sebe'
'Majka nema kompetencije da preuzme brigu o djeci na sebe'

Za Rođaka kažu da nije prečesto zalazio u kafiće, kladionice i da nije bio pretjerano društven tip.

Jedan detalj su izdvojili. Baš u zadnjih mjesec dana počeo je učestalo ići u crkvu, a prije to nije činio, kao da je tražio nekakvu pomoć i osjećao da ima problem koji ne može riješiti sam. Nažalost, očito mu nisu uspjeli pomoći ni svećenici ni molitva.

- Išao je dvaput dnevno u crkvu i odjednom je bio sav u tome. Baš u zadnjih mjesec dana... Stalno je pričao o Isusu, Bogu i svetom Petru - priča nam dobar Rođakov poznanik s Paga.

Horor na Pagu: 'Tri su moguća razloga zašto je otac to učinio'
Horor na Pagu: 'Tri su moguća razloga zašto je otac to učinio'

Josipu Rođaku je inače određen istražni zatvor i odlučio se braniti šutnjom.

Prema riječima glasnogovornika zadarskoga suda, prijeti mu kazna od 50 godina zatvora, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i iz straha da bi mogao ponoviti nedjelo.

- Dakle, dvije su kvalifikacije, maloljetna djeca kao žrtve te podmukao način na koji je realizirao kazneno djelo. Osumnjičeni će ići na psihijatrijsko vještačenje u Zagreb, gdje će se pokušati utvrditi duševno stanje, odnosno psihičko stanje prije toga - rekao je glasnogovornik suda Duško Berović.

Ne zna što mu se dogodilo?

Iako se službeno branio šutnjom, Josip Rođak u četvrtak je dao iskaz policiji, doznaje Večernji list, u kojem je rekao kako jako voli tu djecu i da se oduvijek brine o njima i hrani ih.

- Čak sam kupio svima mobitele i non-stop igraju igrice. Kada mi je nedavno rečeno da ću se uskoro morati s djecom iseliti iz kuće, to me je jako pogodilo, stalno sam o tome razmišljao, oka nisam sklopio danima. Odnosno uopće nisam spavao. Ne znam što mi se dogodilo i zašto sam to napravio – rekao je u četvrtak Josip Rođak šokiranim policajcima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Djevojčica (7) sama u bolnici: Stalno pita za seke i bracu...
OTAC JU BACIO S BALKONA

Djevojčica (7) sama u bolnici: Stalno pita za seke i bracu...

Djevojčica koju je otac bacio s balkona probudila se iz kome, često spominje obitelj. Svakodnevno je vode na snimanja i preglede, a liječnici i sestre trenutačno su joj jedina obitelj

'Na Pagu se dogodila tragedija, a naš rad sada obezvrjeđuju...'
MINISTRICA MURGANIĆ:

'Na Pagu se dogodila tragedija, a naš rad sada obezvrjeđuju...'

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno ministrica demografije i obitelji Nada Murganić istaknula je kako je za vrijeme njezina mandata zaposleno 300-tinjak socijalnih radnika, a planira ih se zaposliti još toliko u sustav
'Ne čudi me slučaj Pag, postali smo jako tolerantni na nasilje'
GORDANA BULJAN FLANDER:

'Ne čudi me slučaj Pag, postali smo jako tolerantni na nasilje'

Prema istraživanjima Poliklinike za zaštitu djece, u Hrvatskoj je svako peto dijete seksualno zlostavljano, 30 posto djece je fizički zlostavljano i 20 do 30 posto djece je emocionalno zlostavljano