News

Komentari 164

Ušao kod suca bez riječi: Traže pritvor od 30 dana za Britanca

Ušao kod suca bez riječi: Traže pritvor od 30 dana za Britanca

Podsjetimo, ubojica iz Velike Britanije uhićen je u četvrtak ujutro u zračnoj luci Split gdje se planirao ukrcati na let. Sumnjiči ga se za ubojstvo sunarodnjaka (26)

Britanac Douglas Cane (25), koji je u srijedu rano ujutro ispred kluba Kalypso na party plaži Zrće ubio 26-godišnjeg sunarodnjaka te je potom uhićen sljedećeg jutra, priveden je u petak nešto prije 11 sati pred suca istrage na zadarski Županijski sud.

Očekuje se da će sudac tijekom popodnevnih sati odlučiti o njegovom pritvaranju.  

POGLEDAJTE VIDEO

Policija i DORH tražit će pritvor na 30 dana zbog mogućnosti bijega.
 

Može se braniti šutnjom ili odgovarati na pitanja. 

Podsjetimo, ubojica iz Velike Britanije uhićen je u četvrtak ujutro u zračnoj luci Split gdje se planirao ukrcati na let. Čim im je dao dokumente, računalo je počelo pištati. Odmah ga je okružilo nekoliko policajaca te su ga vezali lisicama. Predali su ga kolegama, koji su ga nešto kasnije odvezli do policijske postaje Novalja na ispitivanje.

Policija još istražuje cijeli slučaj kako bi utvrdili tko je sve sudjelovao u masovnoj tučnjavi stranaca na Zrću. Sadašnja istraga pokazuje kako su se potukli i izboli noževima zbog dilanja ampula s plinom dušičnim oksidom, koji ljudi koriste da bi se “ušlagirali”. To rade potpuno legalno jer se ampulice prodaju uz posude za šlag.

Ubijeni je Ugo Wilson zvani Kraze (26). Bio je član bande koja je tijekom 2012. i 2013. terorizirala trgovine tehničkom opremom Carphone Warehouse u Londonu. Grupa od osam mladića poharala je u tom razdoblju 42 poslovnice, u kojima su ostavljali pustoš. Ušli bi u njih maskirani kapuljačama.

Razbježali bi se na sve strane i krali sve što bi mogli uzeti. Nisu se obazirali na kupce, kamere i djecu. Nakon što su ih ulovili, na suđenju je utvrđeno da su prouzročili 4,2 milijuna kuna ukupne štete. Ugo je osuđen na 27 mjeseci zatvora

Ubojstvo na Zrću tijekom festivala Hideout, prema svemu sudeći, bilo je obračun dilerskih bandi. 

Najčitaniji članci