News

Komentari 121

Odobren kredit za Titov brod: Podržali obnovu broda 'Galeb'

Odobren kredit za Titov brod: Podržali obnovu broda 'Galeb'

Glasovanje je trajalo nekoliko sekundi, a kredit za obnovu Galeba i Palače Šećerane je odobren jer su prijedlog podržala i tri vijećnika Liste za Rijeku pa je za bio 21 vijećnik, dok je protiv bilo 16. vijećnika...

Na riječkom Gradskom vijeću danas se glasovalo o obnovi broda Galeb. Nakon sastanka klubova vijećnika, predsjednik Gradskoga vijeća Andrej Poropat uvrstio je kao posljednju točku glasovanje o referendumu u vezi s obnovom Galeba, a čije raspisivanje traži 15 oporbenih vijećnika. Poropatov prijedlog prihvaćen je jednoglasno.

Prema prijedlogu vijećnika, referendumsko pitanje bi trebalo glasiti 'Jeste li za to da se raskinu i/ili otkažu svi ugovori koji obvezuju Grad Rijeku na financiranje troškova rekonstrukcije i opremanja motornog broda Galeb iz vlastitih sredstava?'

POGLEDAJTE VIDEO:

Iduća točka je bila glasovanje o kreditu za obnovu Galeba.

Omjer snaga je bio neriješen u vezi s prihvaćanjem kredita, s tim da je Lista za Rijeku najavila da bi mogla podržati zaduženje jer bi odbijanje kredita prouzročilo veću štetu za gradski proračun budući da su obnova Galeba i Palače šećerane vezani istim ugovorom za europska sredstva.

Glasovanje je trajalo nekoliko sekundi, a kredit za obnovu Galeba i Palače Šećerane je odobren jer su prijedlog podržala i tri vijećnika Liste za Rijeku pa je za bio 21 vijećnik, dok je protiv bilo 16. vijećnika, piše Novi List.

Galeb je od ranih 50-ih bio brod Jugoslavenske ratne mornarice (JRM) i Titova ploveća rezidencija kojom je obišao svijet. Posljednji put je na Galebu bio prije točno 40 godina, u kolovozu 1979. godine.

U 27 godina, koliko je brod služio Maršalu, on je na njemu boravio 550 dana, puno manje nego što je brod služio mornarici do raspada Jugoslavije.

Najčitaniji članci