Obavijesti

News

Komentari 5

'Odškrinuo sam vrata i vidio brata kako leži potrbuške, vezanih ruku i nogu i hropće'

'Odškrinuo sam vrata i vidio brata kako leži potrbuške, vezanih ruku i nogu i hropće'

Milan Kurtović (79) svjedočio je o razbojnicima koji su mu lani u ožujku, u kućici na Savskoj cesti u Zagrebu, brutalno pretukli i orobili brata Aleksandra (80) koji je nekoliko mjeseci kasnije podlegao ozljedama

VIDEO

Za teško ubojstvo Aleksandra Kurtovića optuženi su Ivan Todorović (48) i Slobodan Brauer (31), koji su nedostupni hrvatskom pravosuđu pa im sude u odsutnosti, te Slavko Todorović( 53), koji je uhićen u kolovozu 2019. kad se pojavio u Hrvatskoj.

- Sve je počelo kad sam lani u siječnju na okretištu tramvaja na Črnomercu upoznao Peru koji je tamo prodavao robu na crno. Kupio sam od njega neki prsluk i tajice i trebao mi je vratiti ostatak no rekao je da nema i da dođem sutra. Dolazio sam dva tjedna no nije mi vratio novac- svjedočio je Milan Kurtović na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Ne samo da mu mu Pero, pravim imenom Štefan Ivić, nije vratio novac već ga je tražio sve više i više novaca. Naivni Milan mu je novac davao.

- Tražio je i da mu dignem kredit pa sam podigao jedan od 20.000 kuna, pa jedan od 25.000 kuna. Dao sam mu i 10.000 švicarskih franaka za pokop punice u Torinu - redao je svjedok nabrajajući pozajmice Iviću kod kojeg je više puta odlazio u Beč i davao mu novac sve dok nije sve potrošio. Novac je dao i Milanu Iliji Danu (50) koji je s Ivićem u drugom postupku priznao da su "izmuzli" starca za 1,6 milijuna kuna koje mu moraju vratiti. 

Osuđeni prevaranti koji su od brata ubijenog starca 'posudili' iznos od čak 1,6 milijuna kuna
Osuđeni prevaranti koji su od brata ubijenog starca 'posudili' iznos od čak 1,6 milijuna kuna

Tijekom odlazaka u Beč Kurtović je vidio i Slobodana Bauera kojeg su oslovljavali s Đuro. Iako je na suđenju rekao kako se ne sjeća da je Iviću rekao odakle njemu i bratu novac na ispitivanju u tužiteljstvu i kod suca istrage rekao je kako je kazao Peri (Iviću) da su brat, sestra i on dobili po 150.000 eura svatko od prodaje zemljišta u Crnoj Gori. 

Iz Beča se vratio 4. ožujka 2019. a u noći s 5. na 6., oko 1 sat, Slobodan Bauer preskočio je ogradu na Savskoj i pokucao Milanu Kurtoviću na vrata. S njim su bili i Ivan i Slavko Todorović. Rekli su mu da im se pokvarila glava motora na autu i pitali ga da im da novac za popravak ako ima. On im je rekao da nema novaca a onda su svi otišli do njegova brata, koji živi dvije prostorije dalje, i pitali ga za novac. Aleksandar im je rekao da nema novaca. Potom su otišli. 

- Ta trojica su 7. ožujka drugi put bili u našoj kući. Došli su oko 1 sat i rekli mi da su popravili auto. Ivan mi je rekao da je Slavko slabijeg zdravlja i da ostane  kod mene da se ugrije a da oni idu po auto. Između sebe su, dok su bili kod mene, pričali albanski. U jednom trenutku navirio sam se s vrata i vidio da mi kod brata gori svjetlo. Kad sam htio otići vidjeti što se događa Slavko mi je rekao  "Nemoj tamo da ideš" pa sam ostao u prostoriji - rekao je Milan Kurtović. Iako je imao osjećaj da dvojice razbojnika nije bilo svega 20-ak minuta, oni su punih sat vremena brutalno mlatili Aleksandra kako bi im otkrio gdje drži novac.

- Kad su otišli otišao sam na štaki do brata i vidio da su vrata otvorena. On je ležao potrbuške na podu sa zavezanim rukama  i nogama - prisjetio se Milan najgore večeri u svojem život. Kad mu je prišao, čuo je kako teško diše no brat mu nije uspio ništa reći. Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Aleksandra su prevezli u KB Sestara milosrdnica a potom u dom gdje je u srpnju 2019. podlegao ozljedama. 

- Nakon ostavinske rasprave doznao sam da je moj brat novac za preživljavanje držao u stanu, a glavninu u banci. Nasljednici smo ja i sestra. Meni su, međutim, natovarili skrbnicu. Ne mogu samostalno raspolagati s nekretninama, pokretninama, čak niti mirovinu ne mogu sam podići. To mi nije jasno. Napisali su mi da sam lišen poslovne sposobnosti jer sam posuđivao svoj novac- čudio se Milan Kurtović koji je bio spreman otići u Beograd na sastanak s Ivićem par dana nakon događaja. 

- Zvao me i rekao da će doći bankar s Cipra i da ću dobiti svoj novac nazad od bankara. Već sam bio spreman otići no spriječila me policija - ustvrdio je Kurtović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...