News

Komentari 96

Odvjetnica Mirele Čavajde: 'Beroš laže, rekao je stvari koje u našem zakonu uopće ne pišu'

Odvjetnica Mirele Čavajde: 'Beroš laže, rekao je stvari koje u našem zakonu uopće ne pišu'

Koliko sam shvatila, Beroš govori otprilike da će se dijete roditi živo i da ga se može liječiti. To su sve stvari koje u zakonu uopće ne pišu, kazala je

Odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić komentirala je današnju konferenciju ministra zdravstva Vilija Beroša

Naime, Beroš je konferenciji rekao kako se sastalo stručno povjerenstvo te da je njihov stav da se dijete treba pokušati liječiti.

Dodao je i kako od Čavajde ili njezine odvjetnice nisu stigle žalbe na prvostupanjske odluke kojima se trudnici uskratio prekid trudnoće.

Odvjetnica Vanja Jurić za Index je kazala kako se prigovori pripremju te će biti podneseni u zakonskom roku, vjerojatno već danas. 

Tvrdi kako je i Petrova bolnica odbila zahtjev za prijevremenim porodom, a ne prekidom trudnoće. 

- Petrova je jutros poslala da odbija zahtjev, ali su naveli da odbijaju zahtjev za prijevremenim porodom, a mi smo tražili prekid trudnoće. Značajna je razlika između ta dva pojma - govori Jurić.

Komentirala je i izjavu da se dijete treba roditi te pokušati liječiti.

- Koliko sam shvatila, Beroš govori otprilike da će se dijete roditi živo i da ga se može liječiti. To su sve stvari koje u zakonu uopće ne pišu. U zakonu piše da je prekid trudnoće dopušten ako se može očekivati da će dijete imati teške fizičke ili duševne mane. Dakle, uopće se ne radi o mogućnosti preživljavanja, nego o tome ima li teške tjelesne ili duševne mane - kazala je Jurić za Index

Tvrdi kako Beroš ne govori istinu.

- Beroš nije rekao istinu da je Mirela Čavajda dobila psihološku pomoć na Svetom Duhu, nije je dobila. Nije istina i da nema hidrocefalusa jer se u nalazima spominje hidrocefalus - zaključila je odvjetnica Mirele Čavajde.