Obavijesti

News

Komentari 79

Odvjetnik Šerić: Filip nije dobro, tako su mi rekli psihijatri...

Odvjetnik Šerić: Filip nije dobro, tako su mi rekli psihijatri...
6

Za trostruko ubojstvo u splitskom Varošu 11. siječnja prošle godine Filip Zavadlav nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora. Čitanje presude prije dva tjedna na Županijskom sudu u Splitu slušao je mirno

VIDEO

Dva tjedna nakon presude na Županijskom sudu u Splitu po kojoj je napravomćno osuđen na 40 godina zatvora, Filip Zavadlav je psihički potonuo. Njegov odvjetnik Branko Šerić, koji trenutačno radi na žalbi iako presudu još uvijek nije dobio, kaže nam da se nakon susreta u Splitu nije s njim vidio, odnosno nije ga posjetio u zatvoru u Gospiću.

POGLEDAJTE VIDEO Iznošenje obrane Filipa Zavadlava

Pokretanje videa...

Zavadlav suđenje 01:34

- Nisam se ni čuo s njim jer Filip nije dobro, nije baš najbolje. Sve skupa nije dobro. Tako sam čuo iz zatvora, od psihijatra – kratko nam je rekao Šerić.


Zavadlav, nepravomoćno osuđen za ubojstvo Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) u studenom prošle godine bio je skinut s terapije, a onda je nekoliko tjedana uoči presude opet počeo primati lijekove jer je patio od nesanice. I davanje njegovog iskaza je bilo odgođeno iz tog razloga.

VIDEO Reakcija Filipa Zavadlava na presudu: Mirno sve saslušao
VIDEO Reakcija Filipa Zavadlava na presudu: Mirno sve saslušao

Marcela Sunara, mlada žena kod koje je Zavadlav unajmio stan nekoliko mjeseci prije krvavog pohoda po splitskom Varošu, sa zanimanjem je pratila cijeli proces, posebno davanje iskaza i čitanje presude. Kaže nam kako se na njemu vidi da je loše.

- Ni prije nije bio dobro, a sada pogotovo. To što on priča da mu je dobro u zatvoru, to su bezvezarije, on samo prikriva kako se zapravo osjeća. Nije uopće svjestan, niti razumije što se događa. Svi misle da je neozbiljan jer priča gluposti, a on je samo zapostavljeno dijete koje je sada izašlo van. Filip samo želi pokazati da mu je ok, on tobože jede i uči, ali to ne znači da živi u realnosti. Kad se prvi put oglasio vidjelo se da je pod tabletama. Imao je tremu i pokušava to nekako prekriti – kaže Marcela.


Filip, kako smo ranije pisali, presudu i obrazloženje sutkinje Višnje Strinić slušao je mirno. U sudnici je bio i Filipov otac Ante, koji je i ranije dolazio na sve ročišta. Tijekom čitanja presude, otac je pokušavao zazvati sina, no on se od šoka nije obazirao.
Nakon obrazloženja sutkinje Strinić, osim odvjetnika Šerića, žalbu su najavili i iz državnog odvjetništva jer smatraju da se radi o tri teška ubojstva, a ne ubojstva.

Šerić o žalbi: 'Ne samo da nije bio ubrojiv, Filip je pukao'
Šerić o žalbi: 'Ne samo da nije bio ubrojiv, Filip je pukao'


- Radi se o kaznenim djelima koja su počinjena iz bezobzirne osvete - kazala je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva.

To kategorički odbacuje odvjetnik Šerić koji tvrdi da je Zavadlav u trenutku počinjenja kaznenih djela bio neuračunljiv, a to isto pokušat će dokazati u žalbi.

Split: Nastavak suđenja Filipu Zavadlavu optuženom za trostruko ubojstvo


- Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se ne radi o motivu osvete. Ja sam s time zadovoljan. Upravo taj izostanak motiva me uvjerava da nije bio ubrojiv. Koji bi drugi bio motiv? - rekao je Šerić nakon čitanja presude na Županijskom sudu u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature