News

Komentari 415

Omikron i u Hrvatskoj? Pacijent iz Zagreba pobudio je sumnje, o svemu se oglasio i Vili Beroš

Omikron i u Hrvatskoj? Pacijent iz Zagreba pobudio je sumnje, o svemu se oglasio i Vili Beroš

Novi soj se, podsjetimo, u samo tjedan dana proširio iz Južnoafričke Republike diljem svijeta. Rasprostranjen je u nekoliko zemalja članica EU

Kako doznaje Jutarnji list, u Zagrebu se pojavio prvi slučaj koji budi ozbiljnu sumnju na zarazu novom varijantom omikron. I dalje se čeka službena potvrda, no kako javljaju, stručnjaci su sve više sigurni da se kod pacijenta radi upravo o novoj varijanti korona virusa. 

Novi soj se, podsjetimo, u samo tjedan dana proširio iz Južnoafričke Republike diljem svijeta. Rasprostranjen je u nekoliko zemalja članica EU, a do sad je najbliže Hrvatskoj bio slučaj potvrđen u Italiji. 

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je navode o omikronu u Hrvatskoj: 

- Postavljena je sumnja na prisustvo nove varijante omikron u Hrvatskoj kod jednog pacijenta na području Zagreba. U tijeku je provjera u službenom laboratoriju te ćemo po primitku rezultata obavijestiti javnost - poručio nam je. 

HZJZ: Prvi slučaj sumnje na omikron varijantu covida-19 u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je kod jednog pacijenta utvrđena sumnja se na prisustvo nove omikron varijante covida-19, izvijestio je u petak Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

"U tijeku je provjera u službenom laboratoriju te ćemo odmah po primitku rezultata obavijestiti javnost. Više informacija objavit ćemo uskoro", priopćio je HZJZ. 

Najčitaniji članci