News

Komentari 196

Ona je presudila Zavadlavu

Ona je presudila Zavadlavu

Višnja Strinić je najmlađa od pet sutkinja Kaznenog odjela, a sudit će i na trećem suđenju Slađani Novoselnik 'fatalnoj ujni' s Hvara, kojoj je u lipnju prošle godine Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu

Višestrukom ubojici Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu presudila je sutkinja Višnja Stinić. 

Pogledajte video: Reakcija Zavadlava na presudu

Zavadlav, trostruki ubojica, dobio je nepravomoćno 40 godina zatvora. 

Višnja Strinić na splitski Županijski sud došla je 1. svibnja 2018. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Prije nego što je dobila slučaj Zavadlav, sudila je Liridonu Berishi iz Stobreča kojem je izrekla jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora jer je sa 14 hitaca iz kalašnjikova ubio bivšeg vojnika Antu Prnjaka.

Sudila je i Ivanu Giljanoviću kojem je nepravomoćno dosudila pet godina za pokušaj ubojstva Marka Bekavca početkom 2018.

Prati je glas da je smirena i hladnokrvna.

Strinić je najmlađa od pet sutkinja Kaznenog odjela, a sudit će i na trećem suđenju Slađani Novoselnik 'fatalnoj ujni' s Hvara, kojoj je u lipnju prošle godine Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu za poticanje maloljetnog nećaka na ubojstvo.

U prosincu prošle godine nepravomoćno je na godinu i devet mjeseci osudila bivšeg sudionika reality showa Big Brother Antu Biuka iz Ogorja zbog razbojstva nad susjedom, a u studenome 2019. na njezinu je optuženičku klupu sjela i Antonija Božina, bivša sutkinja Općinskog suda u Benkovcu, koju USKOK tereti za primanje i davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti.

Višnja Strinić je prva sutkinja s titulom doktorice znanosti na splitskom Županijskom sudu. U doktoratu je obradila temu o kojoj se u Hrvatskoj vrlo malo govori – eutanaziji.

Najčitaniji članci