Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Operacija uspjela! Maloj Loreni liječnici su razdvojili čeljust...

Lorenina majka ističe da je ovoga puta operacija bila manje zahtjevna jer su kirurzi morali razdvajati samo desnu stranu čeljusti, no potrajao je nešto duže zbog intubiranja...

Foto: Tomislav Kirin/Facebook
17 komentara

Malena Lorena Amidžić iz Črnkovaca u petak je uspješno podnijela još jednu tešku, dvosatnu operaciju razdvajanja sraslih čeljusti. 

Nesvakidašnji operativni zahvat izveo je vrhunski svjetski maksilofacijalni liječnički tim na čelu s prim. dr. Mihaelom Malekom na austrijskoj Klinik fur Mund, Kiefer und Gesichtchirurgie, potvrdila je Lorenina majka Anamaria Vidmar Amidžić za Glas Slavonije.

Lorena će s majkom u klinici ostati još šest mjeseci, jer ju nakon oporavka čeka šestomjesečna rehabilitacija u istoj klinici, gdje će djevojčica jednom do dva puta mjesečno raditi nove, manje operativne zahvate rastezanja čeljusti kako one ne bi ponovno srasle.

DJEVOJČICA IZ SLAVONIJE Čeljust joj je opet srasla: Mala Lorena mora na novu operaciju

Troškove operacije u cijelosti će snositi HZZO, a troškove šestomjesečnog boravka u Austriji i rehabilitacije snosit će obitelj Amidžić od novca koji je prikupljen za Loreninu operaciju u prošlogodišnjoj akciji, objasnila je mama Anamaria.

Djevojčica je na prvu operaciju razdvajanja čeljusti išla prošle godine u ovo doba, dok je imala samo četiri mjeseca. Lorena je prva u Hrvatskoj i u Europi i 26. na svijetu rođena sa sindromom srasle čeljusti zbog koje nije mogla normalno jesti i piti, nego se hranila preko sonde. 

PRVI SLUČAJ U EUROPI Operacija je Loreni jedini spas: Rodila se sa sraslim čeljustima

Kako do samog kraja nije bilo izvjesno da će HZZO pokriti troškove operacije, prošle je godine pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za operaciju koja stoji 30.000 eura. Donacijama građana u 48 sati je prikupljeno dovoljno sredstava za plaćanje svih troškova, no na kraju je troškove operacije i boravka ipak platio HZZO.

Prošle godine prikupljenim sredstvima obitelj će sada podmiriti šestomjesečni boravak Lorene i njezine majke na rehabilitaciji u Austriji. 

OBITELJ JE PRESRETNA Spasili joj život: Liječnici su uspjeli Loreni razdvojiti čeljusti

Lorenina majka ističe da je ovoga puta operacija bila manje zahtjevna jer su kirurzi morali razdvajati samo desnu stranu čeljusti, no potrajao je nešto duže zbog intubiranja koje je trajalo nešto duže. Međutim, na kraju je sve prošlo u redu, ispričala je majka. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message