Obavijesti

News

Komentari 160

Operirali zaraženog pacijenta: 'Zatajio nam je informacije...'

Operirali zaraženog pacijenta: 'Zatajio nam je informacije...'
1

Da nam je pacijent rekao kako postoji i najmanja mogućnost da je zaražen, operaciju bismo obavili u posebnom izolacijskom dijelu koji ima i intenzivnu skrb, kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice. Sad sve dezinficiraju i evakuiraju...

VIDEO

Od jutros smo u ratnom stanju zajedno s epidemiolozima, evakuiramo pacijente s intenzivne i sve dezinficiramo – rekao nam je u subotu poslijepodne ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof.dr. Mario Zovak, a ratno stanje koje spominje nastalo je zbog starijeg traumatološkog pacijenta koji je u četvrtak operiran u Vinogradskoj zbog višestrukih prijeloma i rupture slezene, a kod prijema na hitnom traktu je rekao da ne postoji nikakva mogućnost da je bio u kontaktu s virusom.

Beroš: Imamo ukupno 206 zaraženih od korona virusa
Beroš: Imamo ukupno 206 zaraženih od korona virusa

U petak je pacijent premješten s intenzivne na odjel, i liječnici su u popdnevnim satima doznali da je muškarcu nedavno u posjeti kod kuće bio rođak iz Njemačke koji je zaražen virusom.

- Odmah smo poslali njegov uzorak na testiranje u Zaraznu, i prof.dr. Markotić mi je u noći na subotu javila da je nalaz pozitivan. Muškarac je premješten u Zaraznu, a pacijenta koji je ležao do njega smjestili smo na poseban izolacijski odjel koji smo imali pripremljen. Svi pacijenti u čijoj je blizini bio testirat će se na virus, i zbog svega nam je sada dvanaest liječnika i sestara u izolaciji – kaže nam prof.dr. Mario Zovak dodajući da se sada cijela intenzivna i operacijski trakt dezinficiraju.

Ravnatelj Vinogradske ne zamjera pacijentu, iako je ugrozio ljude najtežeg zdravstvenog stanja, one smještene na intenzivnoj, od kojih neki praktički trenutno ni nemaju imunitet. Prof.dr. Zovak kaže da je zaraženi pacijent bio u teškom stanju i krvario je u trbuh, pa su indikacije za hitnu operaciju bile posve opravdane. Smatra da pacijent nije dovoljno ozbiljno shvatio upozorenja, vjerujući da nema opasnosti, jer je rođak iz Njemačke ušao u Hrvatsku bez ikakvih komplikacija. Mjere su mu određene tek nakon povratka u Njemačku.

- Da nam je pacijent rekao kako postoji i najmanja mogućnost da je zaražen, operaciju bismo obavili u posebnom izolacijskom dijelu koji ima i intenzivnu skrb, i koji do sada još nismo ni koristili. Sve bi bilo u redu i ne bi došao u doticaj s drugim pacijentima, niti ugrozio zdravstvene djelatnike. Apeliramo na ljude da budu razumni i odgovorni te da nam otvoreno kažu istinu o najmanjoj sumnji za mogućnost zaraze. Jer niti jednom hitnom pacijentu zdravstvena pomoć neće biti uskraćena, samo ćemo ih u slučaju moguće infekcije liječiti na posebnom odjelu koji je za to pripremljen – tumači prof.dr. Zovak.

A kako će se djelatnici bolnice, i svi pacijenti koji tamo leže, ubuduće zaštititi od ovakvih pacijenata koji zataje istinu, pitamo ga. Odgovor je – praktički nikako, pa sve i dalje ostaje na pojedinačnoj odgovornosti svakog pacijenta. Stoga ravnatelj Zovak i poziva ljude da budu odgovorni, ističući da je bolnica odlično organizirana i spremna za mnogo veću borbu od ove koju sada vode.

- Imamo kapacitete i zbrinut ćemo sve, samo nam recite istinu i nemojte nam otežavati – moli prof. dr. Mario Zovak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa