Obavijesti

News

Komentari 72

Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak s Plenkovićem

Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak s Plenkovićem

Jedini od oporbenih zastupnika koji se zasad planiraju pojaviti su Mostaši. Božo Petrov s Plenkovićem u Banskim dvorima ima zakazan sastanak u utorak u 9:30 sati

VIDEO

Čini se kako je većina oporbenih stranaka odbila doći na sastanak s Andrejem Plenkovićem kako bi postigli konsenzus oko ključnih pitanja za državu, javlja N1

Zlatko Komadina, v.d. predsjednika SDP-a smatra neprimjerenim da se takvi sastanci dogovaraju preko telefonskog poziva od danas do sutra te kako nije u redu da se održavaju pojedinačni umjesto zajedničkog sastanka, doznaje N1 iz te stranke. 

Ni stranka Možemo neće doći na sastanak, a isto su odlučili i u Domovinskom pokretu. 

Plenković potvrdio: Medved i Grlić Radman ostaju ministri
Plenković potvrdio: Medved i Grlić Radman ostaju ministri

- Domovinski pokret nije dobio službeni poziv na sastanak s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Miroslav Škoro tijekom poslijepodneva je telefonom pozvan na neformalnu kavu, koja bi se održala u utorak ujutro. Budući da je taj susret zamišljen kao neformalni razgovor, bez jasno definiranog protokola i tema, a kako bi se izbjegle potencijalne manipulacije sadržajem razgovora, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro odlučio je pričekati konstituiranje Sabora i sastanak prema službenom protokolu, s jasno definiranim temama - objavili su iz Domovinskog pokreta.

Na sastanak neće doći ni predstavnici Stranke s imenom i prezimenom, a Dalija Orešković je i ranije objasnila zbog čega. 

- Danima se javnim prostorom provlači informacija o održavanju sastanaka u Vladi s izabranim predstavnicima parlamentarnih stranaka. Evo zašto smatram da je neformalan način pozivanja, bez teme i dnevnog reda te bez jasno i javno komuniciranih sudionika takvih sastanaka sporan, stoga na takvim sastancima nećemo sudjelovati. 

Plenković o Miloševiću: 'Mislim da može dati svoj doprinos'
Plenković o Miloševiću: 'Mislim da može dati svoj doprinos'

Minimum poštivanja Ustava RH, provedenih izbora, demokratskih standarda i transparentnog obavljanja javnih dužnosti u javnom interesu nalaže da se u okviru od 20 dana nakon provedenih izbora održi prvo zasjedanje i konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora.

Javnost ima pravo znati tko na konzultacije poziva, u kojem svojstvu, i što je tema razgovora, tko je vlast, a tko je oporba. To trenutno ne znaju niti oni koje se putem telefona poziva na sastanak u Vladi koja je na odlasku. O problemima i nadolazećoj krizi spremni smo razgovarati i sudjelovati u pronalaženju najboljih rješenja, tamo gdje je takvim raspravama mjesto. U Hrvatskom saboru. Ne iza zatvorenih vrata prije nego što se novi saziv konstituira - napisala je Orešković.

Plenki slaže križaljku: Sabor će prvu sjednicu imati 22. srpnja?
Plenki slaže križaljku: Sabor će prvu sjednicu imati 22. srpnja?

Jedini od oporbenih zastupnika koji se zasad planiraju pojaviti su Mostaši. Božo Petrov s Plenkovićem u Banskim dvorima ima zakazan sastanak u utorak u 9:30 sati. Ipak, kada u Mostu vide da se velik broj oporbenih stranaka neće pojaviti na sastanku možda i sami odluče otkazati svoj dogovoreni termin.

Pitanje je hoće li Andrej Plenković ujutro pokušati nagovoriti pojedine čelnike stranaka da se ipak pojave na sastanku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.