Obavijesti

News

Komentari 49

Optuženi za silovanje pasa u Zagrebu izbjegava sud: On ima imunitet pa ga ne mogu uhititi?

Optuženi za silovanje pasa u Zagrebu izbjegava sud: On ima imunitet pa ga ne mogu uhititi?

Ivora I. da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima nanoseći im bol i patnju. U bijegu je te je za njim na snazi Europski uhidbeni nalog

VIDEO

Ivor I. (45), optužen da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa ljubimca, ponovno se nije pojavio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje mu je u petak počelo novo suđenje nakon što je viši sud ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na godinu dana zatvora. Iako je za njim na snazi Europski uhidbeni nalog te se zna da se nalazio u Belgiji, gdje je bio zaposlen u Europskom parlamentu, on još nije uhićen zbog čega mu sude u odsutnosti.

Kako javlja Jutarnji list, na sud je na kraj same rasprave stigao i dopis Ravnateljstva policije prema kojem optuženik, kao stalno zaposleni službenik - ima imunitet. 

- Zaprimili smo obavijest ureda S.I.Re.N.E. (odjel unutar Službe za međunarodnu policijsku suradnju u sklopu MUP-a) Belgije u kojoj navode da optuženik ima imunitet i taj status onemogućuje njihovim nadležnim tijelima da prilikom postupanja i zatjecanja predmetnog liše slobode, tj. uhite - navode iz Uprave krim policije. Sud će od Ministarstva vanjskih poslova zatražiti kakav to točno optuženik uživa status i kako zatražiti skidanje imuniteta, javlja Jutarnji. 

- Putem međunarodne policijske suradnje su razmijenjene sve relevantne informacije vezane uz navedeni slučaj te se suradnja oko navedenog predmeta nastavlja između nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije - poručili su iz MUP-a na upit 24sata o imunitetu optuženika. 

'Liječi se u najpoznatijim belgijskim klinikama' 

Njegov branitelj predložio je isključenje javnosti iz postupka tvrdeći da je njegov klijent izložen velikom medijskom linču uslijed kojega mu se pogoršalo zdravstveno stanje te se liječi u najpoznatijim belgijskim klinikama o čemu je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju. Sud je to odbio jer je o tome već pravomoćno odlučeno, a nema novih okolnosti zbog kojih bi se takav zahtjev ponovno trebao razmatrati.

Raspisali su tjeralicu za Ivorom iz Zagreba, sumnjiče ga da je silovao svoje pse i sve snimao
Raspisali su tjeralicu za Ivorom iz Zagreba, sumnjiče ga da je silovao svoje pse i sve snimao

Na prvom ročištu ponovno je svjedočila veterinarka Tajana Obradović, koja je pregledala pse nakon što su ih oduzeli Ivoru. Ona je rekla da ostaje kod prijašnjeg iskaza u kojemu je opisivala zdravstveno stanje ženke i mužjaka rodezijskog goniča.

- Kuja je bila neuhranjena te izuzetno lošeg tlačnog prekrivača. Bila je uznemirena i samo je tražila mjesto kamo da pobjegne - svjedočila je tad Tajana Obradović. Pojasnila je kako ona nije davala nalaz i mišljenje jer nije sudski vještak, tek je obavila pregled pasa jer je njezina kolegica bila spriječena, a situacija je zahtijevala hitno postupanje.

- Kuja nije željela nikakve kontakte s ljudima. Na silu smo je morali staviti na stol, a kad smo joj stavili ruku na leđa počela je jako sliniti, što je kod pasa znak stresa i straha. Koža joj je bila suha, na području prsa koža je visila nekih deset centimetara što je znak jako duge dehidracije - kazala je liječnica veterinarske medicine. 

Optužen je da je silovao svoja dva psa, a suđenje izbjegava
Optužen je da je silovao svoja dva psa, a suđenje izbjegava

Dodala je da su pregled vagine i rektuma upućivali na zaključak da je došlo do stalnih i dugotrajnih naprezanja u tim dijelovima tijela, koji je doveo do rastezanja ligamenata i stvaranja prekobrojnih nabora sluznice. 

Imala je zadatak i usporediti fotografije, koje su dostavljene na vještačenje, te je po određenim detaljima utvrdila da je riječ upravo o psima koji su Ivoru oduzeti.

Podsjetimo, optužen je da je od 2009. do rujna 2015. godine na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima nanoseći im bol i patnju. Zlostavljanje je i snimao pa je policija u rujnu 2015. u Ivorovu stanu pronašla 111 CD-ova i DVD-ova sa fotografijama i snimkama općenja s psima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...