News

Komentari 4

Optužili šestoricu za ubojstvo Boljata, dvojica su još u bijegu

Optužili šestoricu za ubojstvo Boljata, dvojica su još u bijegu

S desetak metaka propucan je i Jozo Čabraja (29). Mučko ubojstvo i pokušaj ubojstva dogodili su se u lupnju ove godine. Sve je počelo s osvetničkim pohodom grupe muškaraca

Podignuta je optužnica zbog vatrenog obračuna u noćnim satima iz sredine lipnja ove godine, kada je u Kaštel Kambelovcu ubijen Mario Boljat zvani Pajkić (36), a s desetak metaka propucan Jozo Čabraja (29). Zbog teškog ubojstva te pokušaja ubojstva tužiteljstvo tereti svih šest muškaraca koji su se nalazili na suprotnoj strani.

Prema optužnici, Jakov Šimić zvani Jale (33) je radi osvete – jer ga je nešto ranije Pajkić, bivši boksač, pretukao – okupio svoju ekipu te su tražili Pajkića po kafićima i restoranima u Kaštel Lukšiću da ga likvidiraju.

U nekoliko navrata je Šimić nazvao Boljata na mobitel te su se konačno našli u Kambelovcu oko 22.50 sati kod veslačkog kluba. Međutim, kada su vidjeli da je Boljat došao s Čabrajom, 's nakanom da i njega usmrte, krenuli su u prepirku i naguravanje'.

Šimić je ispalio više hitaca iz pištolja prema Boljatu i Čabraji – Boljata je pogodio u lijevu potkoljenicu pa je ovaj pao na tlo.

Tada kreće 'cipelarenje' – Mate Šuker (35), Josip Šuker (30), Toni Vitaljić (40) te Ivan Radović (29) su stali udarati Pajkića raznim predmetima, sprječavajući Čabraju da mu pomogne. Šestookrivljeni Tomislav Šoljić (35) nije sudjelovao u premlaćivanju, već je prema optužnici nakon što je Čabraja ispalio više hitaca upozorenja (jedan je pogodio Šimića u slabine, odbivši se od asfalta), ispalio više hitaca prema Čabraji koji je počeo bježati prema plaži.

Pogodio ga je u leđa, grudni koš, kralježnicu i noge od kojih je 'zadobio jednu prostrjelnu ranu lijeve natkoljenice, tri ustrjelne ozljede prsnog koša, strijelnu ranu u području leđa'. Pao je i Čabraja, pa su do njega došli svi optuženici te i njega izudarali 'tupotvrdim predmetima po glavi i tijelu'.

Za to vrijeme je Boljat bespomoćno ležao, a Šoljić je, stoji u optužnici, došao do njega i ispalio dva metka u leđa koja su prošla kroz srce i pluća, tako 'potvrdivši' egzekuciju.

Protiv četvorice je predloženo produljenje istražnog zatvora, zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok su Vitaljić i Šoljić još uvijek u bijegu pa je nad njima određen istražni zatvor (jednom kad budu uhićeni), i zbog opasnosti od bijega.

Najčitaniji članci