News

Komentari 40

Čabraja u zatvoru: Uhićen zbog pokušaja ubojstva u Kaštelima

Čabraja u zatvoru: Uhićen zbog pokušaja ubojstva u Kaštelima

Istraga pucnjave u Kaštelima ide i dalje, a sad je uhićen Jozo Čabraja koji je i sam ranjen te večeri, a 33-godišnjak na kojeg je pucao, kako se sumnjiči, je Jakov Šimić kojeg sumnjiče da je pokušao ubiti Čabraju

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, splitska policija uhitila je 29-godišnjaka kojega sumnjiče da je teško ranio 33-godišnjaka, 14. lipnja 2020. u Kaštel Kambelovcu kada je ubijen Mario Boljat zvani Pajkić (36).

POGLEDAJTE VIDEO: Pucnjava u Kaštelima

Kako službeno navode u PU splitsko-dalmatinskoj, 29-godišnjaka se sumnjiči za ubojstvo u pokušaju. Predan je pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu, a kriminalistička istraga se nastavlja i dalje. 

Uhićeni 29-godišnjak je Jozo Čabraja koji je te večeri i sam ranjen u pucnjavi, a 33-godišnjak na kojeg je pucao, kako se sumnjiči, je Jakov Šimić zvani Jale koji je usput rečeno, osumnjičen za pokušaj ubojstva Joze Čabraje te iste večeri. Šimić je osumnjičen i za teško ubojstvo Marija Boljata. Od svih koji su sudjelovali u sukobu, kako doznajemo, izuzete su parafinske rukavice, a kod Čabraje je pronađeno najviše barutnih čestica. 

Nakon ispitivanja, istražni sudac Čabraji je odredio pritvor, na prijedlog ŽDO-a, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela.

Kako smo ranije izvještavali o ovom slučaju, vatrenom obračunu na ulicama Kaštel Kambelovca prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca. Ozljeđeni dvojac vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u splitsku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. Ubijeni Mario Boljat zvani Pajkić prije 10 godina bio je preživio atentat. Te kobne večeri u Kaštel Kambelovcu imao je pancirku, ali ni to ga nije spasilo.

Čabraja je u pucnjavi pogođen u prsa, u lijevi dio leđa i u lijevu natkoljenicu, dok je Šimić pogođen u abdomen. Večer nakon vatrenog obračuna, u Kaštel Lukšiću je zapaljen i BMW Joze Čabraje. Inače, Čabraja je dobro poznat splitskoj policiji. U lipnju 2014. godine uhićen je pod sumnjom da je ubio tada 21-godišnjeg Marina Matijaša. U listopadu 2015. godine dobio 13 godina zatvora. No, Vrhovni sud presudu ukinuo i naložio novo suđenje. Postupak još traje.

Najčitaniji članci