Obavijesti

News

Komentari 25

Orešković brani kolege: 'Nezreli i neozbiljni dripci ulovljeni u čemu? Seksualnim slobodama'

Orešković brani kolege: 'Nezreli i neozbiljni dripci ulovljeni u čemu? Seksualnim slobodama'

Ovdje se više ne radi o Luki ni o Bojanu nego o tome hoćemo li dopustiti da paraobavještajno podzemlje i kriminalne strukture ulaze u prostor privatne korespondencije, poručuje zastupnica Centra Dalija Orešković

VIDEO

Puljak je Ivoševića izabrao, s njim će ili dobiti ili izgubiti ove izbore, poručila je saborska zastupnica Dalija Orešković, članica Centra, upitana smatra li da Bojan Ivošević predstavlja tempiranu bombu za Ivicu Puljka te je li vrijeme da ga se riješi nakon ispada prema novinarima Slobodne Dalmacije te seks afere u kojoj je sudjelovao s drugim Puljkovim najbližim suradnikom, Lukom Baričićem.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetimo, Puljak se ponovno kandidira za gradonačelnika Splita, Ivošević kao njegov zamjenik, a Baričić je bio gradski vijećnik, koji se nakon ovoga povlači iz politike. Ivoševiću to ne pada na pamet. 

Splitski trojac o seks skandalu: Baričić: Povlačim se; Ivošević: Htjeli su slike mog spolovila...
Splitski trojac o seks skandalu: Baričić: Povlačim se; Ivošević: Htjeli su slike mog  spolovila...

'Okliznuli su se u smislu ozbiljnosti i zrelosti'

Orešković se osvrnula na cijelu tu situaciju u kojoj su se našli Baričić i Ivošević.

- Uvijek sam isticala da javna dužnost obvezuje, kako one koji ju nose, tako i kandidate. To po meni znači da svatko tko javnu dužnost obnaša ili ju želi obnašati se mora odreći nekih stvari pa i nekih sloboda i prava koje načelno imaju svi građani. I moraju pokazati jednu dozu zrelosti i ozbiljnosti, a čini mi se da su se naši kandidati u tom smislu, smislu zrelosti i ozbiljnosti, malo okliznuli - poručila je pa krenula na drugu stranu ove priče. 

- S druge strane ovdje imamo jedan HDZ i njegove satelite, kao političke strukture koje podrivaju vladavinu prava, državne institucije, prostor osobnih sloboda svih nas i u tome što rade su sada prešli onu granicu koju bi svi mi kao društvo, pa i političari, smjeli dopustiti. Dakle, ovdje se više ne radi ni o Luki ni o Bojanu nego o tome hoćemo li kao društvo dopustiti da paraobavještajno podzemlje i kojekakve kriminalne strukture ulaze u prostor privatne i konsenzualne korespondencije. Ako to dopustimo, ovo više neće biti niti država niti moderna država niti bilo što gdje ćemo mi kao obični ljudi moći uživati prava i slobode po Ustavu i zakonima - rekla je. 

Na pitanje da li je pozivanje na seks s maloljetnicom za nju samo okliznuće u ozbiljnosti i zrelosti, Orešković uzvraća protupitanjem kako da se od nje, koja pripada drugom svjetonazorskom spektru, očekuje da negira vrijeme u kojem živimo. 

Ivošević dao iskaz i komentirao poziv djevojci na sladoled: 'Tad nisam znao koliko ima godina'
Ivošević dao iskaz i komentirao poziv djevojci na sladoled: 'Tad nisam znao koliko ima godina'

- Danas djeca, bez obzira što ja o tome mislim i kako ću ja svoje kćeri odgajati... ali hoćemo li mi sad jedni druge u oči lagati i govoriti da se djevojke od 17 godina ne upuštaju u intimne odnose? Trebaju li političari ovo raditi na ovakav način u kampanji? Protivim se tome da imamo dvostruke moralne standarde ili da licemjerno govorimo o našem društvu drugačijim jezikom od onoga kako ono stvarno izgleda. Kako bih ja danas sutra ušla među mlade i govorila im kakvu im državu želim ostaviti u naslijeđe, a istovremeno tolerirati političarima da ulaze u privatne korespondencije i intimne fotografije s djevojkama od 17, 18 godina, što god ja kao žena o tome mislila - poručila je ponovivši stav da javna dužnost obvezuje i da su prava političara stroža od onih koja se odnose na obične građane, ali...

'Neozbiljni i nezreli dripci. Za razliku od HDZ-a, koji krade, oni su ulovljeni u seksualnim slobodama'

- Ali reći, primjerice, da neki vaš kolega snimatelj ili novinar, ne može prići djevojci  od 17 godina... ja mu mogu reći da je dripac, da možda nema dovoljnu razinu samouvjerenosti da se bavi sa zahtjevnijim ženama svojih godina... ali negirati činjenicu da kad uđem u kafić vidim muškarce od 30 godina kako zavode 10 godina mlađe bi naprosto bilo nevjerodostojno, neistinito. A političari koji se pozivaju na katoličko domoljublje te moralne principe po kojima oni sami u privatnom životu ne žive jer imaju druge brakove, djecu svojih ljubavnica i čitav niz drugih afera... i reći da je ovo u Splitu veći problem od svih korumpiranih ministara, koji nisu privedeni pravdi niti će možda ikada biti ako HDZ idućih 10 godina ostane na vlasti, reći mladima da je veći problem što se na društvenim mrežama žele s nekim upoznati ili biti malo eksplicitniji u svojim seksualnim slobodama, a ista banda će ih iz godine u godinu ponovno ovako krasti, e ja onda ne bih bila političarka kakva želim biti - istaknula je naglasivši da su Ivošević i, za razliku od ovih drugih, ulovljeni u seksualnim slobodama.

Puljak o izjavi oko seksualnosti invalida: Krivo me se shvatilo
Puljak o izjavi oko seksualnosti invalida: Krivo me se shvatilo

Na opasku da relativizira jer se radi o pozivanju na intimne odnose s maloljetnicom, Orešković je poručila kako ništa ne relativizira.

- Poručila sam da bilo tko tko se želi s našom grupacijom natjecati ne može dopustiti da je nezreli i neozbiljni dripac, koji nije svjestan da je u kampanji. A s druge strane, nezakonit seks s maloljetnom osobom je kada je ona, po pravu RH, mlađa od 15 godina. Nemojmo plasirati stvari koje ne stoje. Ćudoređe je jedno, drugačije je kod ovih katolika, koji to zapravo u suštini nisu, to je jedna tema, a druga tema je politička ozbiljnost i zrelost u kampanji - rekla je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk