Obavijesti

News

Komentari 108

Otac ubijene i otete Tijane Jurić o nestanku Mateja: 'Moram reći da u cijeloj priči nešto ne štima'

Otac ubijene i otete Tijane Jurić o nestanku Mateja: 'Moram reći da u cijeloj priči nešto ne štima'

Igor Jurić kao i otac nestalog Mateja ne vjeruje da je je bio pod utjecajem narkotika te da cijeli slučaj ima puno nedostataka

VIDEO

Djevojčica Tijana Jurić, 2014. godine je oteta i ubijena u Srbiji. Njen otac, Igor Jurić osnovao je zakladu koja nosi njeno ime i posvećena je nestaloj i zlostavljanoj djeci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentirao je slučaj nestalog Mateja Periša za Blic te naveo je da je za ronioce koji pretražuju Savu i Dunav najvažnije da znaju gdje je Matej navodno upao u vodu, a da, s druge strane, ne postoji nijedan konkretan dokaz da je mladić iz Splita uopće u rijeci.

Po pitanju snimki koje su objavljene unazad nekoliko dana, koje pokazuju kretnje Mateja, Igor Jukić smatra da su zapostavljene.

Forenzičar: Matej nije morao ostaviti niti jedan biološki trag, nije sigurno da je ušao u Savu
Forenzičar: Matej nije morao ostaviti niti jedan biološki trag, nije sigurno da je ušao u Savu

- Nekako su zapostavljene snimke u cijeloj priči, posebno onaj dio na kojem je osoba koja pliva u Savi. Ta snimka se tada pojavila, otac Nenad Periš rekao je da na dijelu snimki na kojem se vidi osoba koja pliva u rijeci nije njegov sin i od tada to kao da je zaboravljeno. Ne postavlja se ključno pitanje, tko je to snimao, a snimano je mobilnim telefonom, dok su ostali snimci s nadzornih kamera, kada je to snimljeno i na kraju krajeva, tko je ta osoba koja pliva u Savi? I zašto je to snimljeno? Kako se nitko time nije pozabavio? - kaže Jurić.

Kaže da je za policiju, odnosno ronioce, ključna stvar gdje je osoba koju traže upala u vodu.

Potraga za Matejem je utihnula, pada kiša, uskoro će i snijeg. Otac: 'Ne odlazim bez sina'
Potraga za Matejem je utihnula, pada kiša, uskoro će i snijeg. Otac: 'Ne odlazim bez sina'

- Razgovarao sam s roniocima i za njih je ključna stvar gdje je osoba upala u vodu. To je za njih ključni dokaz. A zapravo, ne postoji nijedan dokaz da je Matej upao u vodu. Ako nije upao u vodu, postavlja se pitanje zašto je to plasirano? Je li netko svjesno želio skrenuti istragu u drugu stranu? Dakle, tko je vlasnik tog snimka i tko je osoba koja pliva u vodi? Što se tu događa? Ovo su sasvim logična pitanja koja se sama nameću. Taj snimak mnogo toga može reći u smjeru pronalaska Mateja, ali i pokazati narušava li netko namjerno istragu - navodi Igor Jurić.

Igor Jukić kao i otac nestalog Mateja ne vjeruju da je je bio pod utjecajem narkotika. Naime, ističe da je do tog zaključka došao nakon razgovara s ocem i prijateljima.

- Ono što je jako važno je gdje je zadnji put telefon lociran, gdje se isključio, na kojem mjestu je bazna stanica locirala telefon. Ako je to voda, onda ga ronioci lako mogu pronaći. Lokacija se daje na zadnje paljenje i gašenje telefona, a to nitko ne spominje. Što se događa s telefonom? Zadnji razgovori i SMS poruke mogu se skinuti, sve to može biti ključ slučaja. Dakle, imamo dvije ključne stvari koje nitko ne spominje: snimku čovjeka koji pliva u reci i telefon - rekao je.

Kiša i snijeg ometaju traganje za Matejem, uključili i Interpol: MUP Srbije oštro o Plenkoviću
Kiša i snijeg ometaju traganje za Matejem, uključili i Interpol: MUP Srbije oštro o Plenkoviću

Po pitanju prijave nestanka, smatra da su prijatelji kasno reagirali.

- Prvo je od 2:30 do 10 sati izgubljeno 7.5 sati, a kasnije od 10 do 18 sati dodatnih 8 sati. To je katastrofalan gubitak vremena za potragu za nestalom osobom. Dakle, oni (Matejevi prijatelji, op.a.) su već u 10 ujutro bili u policiji i prijavili nestanak. Tada im je rečeno da se raspitaju u bolnicama. Kada su to isprovjeravaju, vratili su se u 18 sati u stanicu i rekli da njega nema. Onda je policija počela potragu. To je propust prijatelja... - kaže otac Tijane Jurić.

Moram reći da u cijeloj priči nešto ne štima. Mnogo je kontroverzi.

- Ne postoji nijedna snimka na kojoj se vidi da on ulazi u vodu. Ne postoji snimka koja pokazuje da se vratio stepenicama. Ta stvar je jako čudna. Moram reći da u cijeloj priči nešto ne štima. Mnogo je kontroverzi. Gdje je ostatak snimaka, cijeli taj dio grada je pod kamerama. Nevjerojatno je da mu se odjednom gubi trag...", navodi Igor i ističe da se divi Nenadu Perišu: "On daje jednu umirujuću poruku. Svaka mu čast i divim mu se na tome kako se drži... Ja nisam mogao tako - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca