Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oteo je, silovao i brutalno ubio: Tijana je imala tek 15 godina...

Srbija je u utorak uvela doživotan zatvor za teško ubojstvo i silovanje. Zakon je usvojen na inicijativu fondacije 'Tijana Jurić' koju je osnovao otac djevojčice čiji je život prije pet godina prekinuo monstrum Dragan Đurić

24sata
Foto: 24sata
110 komentara

Tijana Jurić iz Subotice, imala je 15 godina, upisala je srednju glazbenu školu i život je bio pred njom. Sve njene planove i želje brutalno je prekinuo Dragan Đurić (34), mesar iz beogradskog naselja Surčin. Visok dva metra i težak 100 kila oteo je, silovao i ubio krhku i nježnu djevojčicu, a potom je bacio na smetlište.

24sata 'TUGA JE I DALJE VELIKA' Dijete se ne može ubiti: Danas bi Tijana Jurić imala 20 godina

Njena stravična smrt u ljeto 2014. godine uzdrmala je, prenerazila i ostavila u potpunom šoku cijelu Srbiju. Cijela zemlja plakala je za nesretnIm djetetom.

Facebook | Autor: Facebook/RNK Sladorana Foto: Facebook/RNK Sladorana

Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. srpnja. Nestala je u blizini Sportskog centra Rata u Bajmoku gdje je s prijateljima gledala nogometnu utakmicu. Kada je turnir završio krenula je kući u pratnji dvoje prijatelja, ali se u jednom trenutku vratila na igralište po majicu koju je zaboravila. Tada je nestala.

Ubojica pao na poligrafu i sve priznao

Policija ju je danima tražila, no nažalost, obitelj, prijatelje i cijelu regiju koja je pratila slučaj i nadala se da će ju pronaći živu i zdravu, dočekale su najgore vijesti.

24sata BLIZU SUBOTICE Djed ubijene Tijane: Bajmok je lijepo, ali i prokleto mjesto!'

Njezino tijelo pronađeno je 13 dana kasnije na improviziranom smetlištu 23 kilometra od mjesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Njezin ubojica, mesar Dragan Đurić uskoro je otkriven. Našli su ga u Surčinu u mesnici kako reže meso kao da ništa nije bilo. Pao je na poligrafu, a onda je i sve priznao.

Facebook | Autor: Facebook/RNK Sladorana Foto: Facebook/RNK Sladorana

Kasnije ispričao policiji da je bio pijan kada je sreo Tijanu.

- Nisam ni znao kako se zove. Zakačio sam je autom i ona je počela zvati pomoć. Dozivala je policiju. Začepio sam joj usta, udario je da zašuti i strpao u vozilo - rekao je Đurić policiji.

Tijelo bacio i zatrpao zemljom

Djevojčicu je odvezao na polje i zadavio ju. Svukao ju je i njeno golo tijelo stavio u prtljažnik svog Golfa 3 te se odvezao dalje prema Somboru gdje je tijelo bacio i zatrpao zemljom. Lopatu je imao u prtljažniku.  Usput je bacio i njen mobitel čija je baterija već bila prazna.

Godinu dana kasnije osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Tijanin otac Igor Jurić u jednom od intervjua rekao je da je najveća greška njegove kćeri bila to što je bila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Tijanin otac drži predavanje kako se ponašati i sačuvati djecu od mogućih zlostavljača i drugih opasnosti

- Ubojica Tijanu nikada prije nije sreo. On je tražio žrtvu te noći, a to je, nažalost, bila naša Tijana - kazao je jednom prilikom Igor Jurić.

Tijanin otac je 2017. godine pokrenuo inicijativu za uvođenje doživotnog zatvora za ubojice djece i pokrenuo Fondaciju s kćerinim imenom. I uspio je u tome.

IZMJENE KAZNENOG ZAKONA Srbija uvela doživotan zatvor za ubojstvo djece i trudnica

Srbija je danas nakon glasovanja u Skupštini ukinula kaznu zatvora od 30 do 40 godina i izmjenama kaznenog zakona uvela je doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela koja uključuju teško ubojstvo, ubojstvo djece, ratni zločin, genocid, silovanje, općenje s djetetom, trudnicom i nemoćnom osobom...
 

Možda vas zanima i ovo:
Message