Obavijesti

News

Komentari 13

Ubio ga asistent: Milijunaša raskomadao motornom pilom

Ubio ga asistent: Milijunaša raskomadao motornom pilom

Ubojica je bivši asistent žrtve, milijunaša Fatima Saleha (33). Ovaj mu je dao otkaz zbog krađe 90 tisuća dolara, a ubojicu su otkrile početničke greške - alate za ubojstvo kupio je kreditnom karticom

VIDEO

Milijunaša Fahima Saleha (33) pronašli su u srijedu mrtvog u njegovom stanu u New Yorku. Stravičan prizor zatekla je njegova sestra koja je bila zabrinuta jer joj se nije javljao. Ipak, ubojica je pronađen, javlja New York Times.

Milijunaša našli raskomadanog u stanu: Kamera snimila ubojicu
Milijunaša našli raskomadanog u stanu: Kamera snimila ubojicu

Salehova sestra našla je njegovo raskomadano tijelo u komadima u njegovom luksuznom stanu na Manhattanu. Njegova glava i udovi bili su odvojeni od tijela, a motorna pila i dalje je bila uključena u struju u blizini.

Glavni sumnjivac je njegov bivši asistent, Tyrese Devon Haspil, koji je za Saleha radio od svoje 16. godine. Detektivi vjeruju kako je uzrok za ubojstvo taj da je Saleh otkrio kako je Haspil ukrao oko 90 tisuća dolara od njega. Saleh ga je potom otpustio, ali nije prijavio krađu, a čak mu je i ponudio plan otplate kako bi mu bilo lakše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sam otplatio dugove svoje obitelji

Saleh ga je dotad plaćao prilično dobro pa je Haspil sam uspio otplatiti dugove nekolicine članova svoje obitelji.

Haspil je uhićen u petak ispred zgrade u kojoj je odsjedao sa ženskom partnericom. Istražitelji su zaključili kako je Saleh ubijen još u ponedjeljak, a nakon ubojstva Haspil je koristio kreditnu karticu kako bi platio vožnju do Home Depota gdje je kupovao sredstva za čišćenje. Dan kasnije se vratio u stan kako bi razrezao tijelo i očistio mjesto zločina.

Istražitelji vjeruju da je na dan ubojstva ubojica s crnom maskom i latex rukavicama slijedio svoju žrtvu u lift. Kad je dvojac napustio lift, ubojica je koristio omamljivač kako bi onesposobio Saleha i te ga je ubodnim ranama nožem dokrajčio.

Koristio je prijenosni usisivač kako bi očistio tragove od omamljivača, a mrtvozornikov službeni nalaz kaže da su smrt uzrokovale ubodne rane u vratu i torzu.

Mislili su da se radi o naručenom ubojstvu

Prvotno su policijski službenici mislili kako se radi o naručenom ubojstvu koje je izveo profesionalac, no trenutačno je najvjerojatnija teza ta da je ubojica htio namjestiti svoje djelo kao takvo kako bi izgledalo da je Saleh ubijen zbog posla koji je propao. Žrtva je imala poslove s tvrtkama u Nigeriji, Kolumbiji i Bangladešu.

Ipak, nekoliko početničkih grešaka ga je otkrilo, tvrde istražitelji. Kupio je omamljivač sa svojom kreditnom karticom i to je brzo dovelo policiju na njegova vrata.

Bogatstvo stvorio sam

Saleh je nekadašnji website developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a milijunaš je nedavno kupio luksuzni stan na Manhattanu za dva milijuna dolara.

Prema riječima njegovih prijatelja, Saleh je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gadgeti i video igrice. Kako kažu, uživao je dovoditi tehnološke tvrtke u nerazvijene zemlje.

Sin je bangladeških imigranata, a već kao tinejdžer je naučio kodirati  i razvijati aplikacije. Potom je diplomirao na Sveučilištu Bentley, a već tada je imao uspjeha s aplikacijom “PrankDial” koja je napravljena tako da se upućuju šaljivi telefonski pozivi. 

Do svoje smrti bio je osnivač, vlasnik i direktor još nekoliko uspješnih kompanija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto