Obavijesti

News

Komentari 1

'Otvorit ćemo Pandorinu kutiju ako Rusija prođe nekažnjeno'

'Otvorit ćemo Pandorinu kutiju ako Rusija prođe nekažnjeno'

Ruski napad na Ukrajinu jest napad na načela koja smo uspostavili nakon Drugog svjetskog rata. Ako dopustimo da se to krši bez kazne onda otvaramo Pandorinu kutiju, kaže američki državni tajnik

Američki državni tajnik Antony Blinken u petak je rekao da ako kršenje načela međunarodnog prava, uspostavljena nakon drugog svjetskog rata, a što sada radi Rusija, prođu nekažnjeno, otvorit će se Pandorina kutija i to će se ponavljati u svim dijelovima svijeta.

“Ruski napad na Ukrajinu jest napad na načela koja smo uspostavili nakon Drugog svjetskog rata. Ako dopustimo da se to krši bez kazne onda otvaramo Pandorinu kutiju da se to stalno ponavlja u svim dijelovima svijeta”, rekao je Blinken nakon razgovora s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Blinken: NATO ne traži sukob, ali je spreman braniti saveznike
Blinken: NATO ne traži sukob, ali je spreman braniti saveznike

Predsjednica Komisije je sa svoje strane rekla da je Europska unija spremna usvojiti nove oštre sankcije ako ruski predsjednik Vladimir Putin ne zaustavi rat koji je pokrenuo.

“Mi smo odlučni i ujedinjeni. Europska unija i Sjedinjene Države ostat će uz Ukrajinu i njezin hrabri narod”, rekla je von der Leyen, dodajući da je Putin sve više izoliran ali da nažalost njegova vojska nastavlja s napadima na civile i s razaranjima.

Također je rekla da se čini sve kako bi se uspostavili humanitarni koridori u Ukrajini.

Blinken: Ruski "zločini" u Ukrajini rastu iz sata u sat
Blinken: Ruski "zločini" u Ukrajini rastu iz sata u sat

Blinken je pohvalio Europsku uniju za brzo djelovanje jer je u rekordno kratkom roku uvela nikad oštrije sankcije protiv Rusije.

“To se činilo nemogućim prije samo tjedan dana”, rekao je Blinken.

<<< LIVE događanja i bitku za Kijev pratite OVDJE