Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

'Ovaj humanitarni projekt nam predstavlja veliko zadovoljstvo'

Utrka je rasprodana: Pripreme za spektakularnu jesensku utrku na pisti Zračne luke Franjo Tuđman u punom su jeku, trkače očekuju jedinstven doživljaj i niz iznenađenja

11 komentara

Jedinstvena noćna utrka 00:24 RUN izazvala je veliko zanimanje javnosti, zbog toga ni ne čudi kako je rasprodana u rekordnom roku. Unatoč tome, pripreme za spektakularnu utrku, koja će se trčati 24 minute nakon ponoći, u noći na 29. rujna, intenzivno traju.

Na MZLZ-u, otkrivaju nam, temeljito se pripremaju za nadolazeći trkački spektakl.

HVALA VAM OD SRCA Spektakularna utrka 00:24Run rasprodana u rekordnom roku!

- Pripreme za utrku 00:24 na manevarskim površinama zračne luke zahtjevne su i, moramo reći, temeljite i sveobuhvatne, s obzirom na to da je riječ o utrci na štićenom prostoru, tzv. kritičnoj zoni zaštitno ograničenog područja, i predviđa uključenje i angažman velikog broja ljudi, opreme i poslovnih subjekata koji se inače nalaze u ovom prostoru - kaže Lidia Capković Martinek, savjetnica direktora MZLZ-a.

Dodaje kako je organizacija takvog događaja na prostoru MZLZ svakako veliki izazov.

PRIJAVI SE! Trčimo svi skupa za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije

- Ali usuđujemo se reći da smo mi svakodnevno suočeni sa zahtjevnim i izazovnim aktivnostima, tako da nama ovaj projekt, koji ima svoju humanitarnu svrhu, predstavlja zadovoljstvo. U proces dogovora, ishođenja različitih dozvola i odobrenja, kao neizostavnog dijela pripreme projekta, do sada je bilo uključeno oko 20 osoba, a na sam dan utrke bit će samo iz Međunarodne zračne luke Zagreb angažirano oko 100 osoba, uz još dodatno osoblje drugih poslovnih subjekata koji se nalaze u zračnoj luci - napominje Capković Martinek.

Ističe i kako će glavnina radnika zračne luke na dan utrke volontirati te tako izravno pridonijeti ovom humanitarnom projektu. Ovo je prvi put da se takav projekt organizira na prostoru zračne luke, a djelatnike iznimno veseli što će biti domaćini očekivano velikom broju ljubitelja sporta.

- Mi smo kao tvrtka već bili uključeni u nekoliko humanitarno-sportskih akcija, tako da nam je drago da smo ovog puta angažirani i kao domaćini - kaže Capković Martinek.

PRIJAVI SE! Spektakularna noćna utrka na pisti u Zagrebu uz MIG-ove...

Svim trkačima koji će u noći na 29. rujna zadanu trasu prolaziti okruženi civilnim zrakoplovima, ali i vojnim MiG-ovima, dok će svaki njihov korak na reflektorima obasjanoj stazi iz zraka pratiti helikopter MUP-a, iz MZLZ-a poručuju kako su dobrodošli.

- Očekujemo da će se svi sudionici pridržavati jasno definiranih pravila sudjelovanja kako bi sve prošlo u najboljem redu. Posebno nas veseli što ćemo brojnim trkačima pružiti nesvakidašnju mogućnost trčanja na ovako atraktivnoj lokaciji i u konačnici biti dijelom jednog humanitarnog projekta i na vrlo konkretan način pridonijeti uređenju dječje onkologije na Kliničkom bolničkom centru Zagreb-Rebro - zaključuje naša sugovornica.

Foto: Josip Skiof

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke.

Pratite i dalje sve informacije na službenoj stranici utrke www.0024run.hr i na Facebooku, jer vas u sljedećem periodu čekaju nove informacije o utrci.

Također, pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku 'Donacija za Zakladu'.

Sakupljeni iznos u cijelosti će biti doniran Zakladi - dječja onkologija Rebro nakon završetka humanitarne akcije odobrene Rješenjem nadležnoga gradskog ureda.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message