News

Komentari 37

Ministarstvo: Ovdje se možete prijaviti za cijepljenje. Ups! Ne možete, ovo je bila samo proba

Ministarstvo: Ovdje se možete prijaviti za cijepljenje. Ups! Ne možete, ovo je bila samo proba

Ministarstvo zdravlja je jučer u 18 sati napokon pustilo u rad portal www.cijepise.zdravlje.hr na kojem su se građani mogli prijaviti za cijepljenje. Nigdje nije stajala napomena da je portal samo u probi

Nakon tri sata, stranica cijepise.zdravlje.hr je zatvorena, odnosno na njoj je osvanula obavijest da je "probni rad portala završio", a sve zaprimljene prijave pohranjene. 

"Uskoro će biti službeno otvaranje portala", još je jedna napomena, bez detalja kad bi se to moglo dogoditi. 

Kad smo isprobali prijavu oko 19 sati, dotad ih je, barem sudeći po rednom broju koji smo dobili, bilo oko 220, a koliko još do 21 sat, nije poznato. Nije jasno je li portal doista bio u probnome radu, jer to kod prijave nigdje nije bilo naznačeno.

Pogledajte video: Veliki redovi u Zagrebu za cijepljenje

Općenito je pokrenut jučer, no do 18 sati nije "radio", a onda su na samo tri sata zaprimali prijave za cijepljenje.

Bilo je potrebno upisati nekoliko podataka - OIB ili matični broj osiguranika, mjesto cijepljenja i e-mail adresu odnosno broj mobitela ili fiksnog telefona, na koji je ubrzo stizala obavijest da je prijava zaprimljena. 

Početak rada portala je, kako neslužbeno doznajemo, još jučer trebao biti i službeno najavljen, ali se "nešto zakompliciralo" pa je njegovo pokretanje odgođeno. Pokrenut će ga se, navodno, ovaj ili najkasnije idući tjedan, može se čuti od upućenih. 

Epidemija u Hrvatskoj traje godinu dana, cjepiva su počela pristizati prije dva mjeseca, a portal za prijavu još nije profunkcionirao. 

Najčitaniji članci