Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

'Ovo mi je najgori dan u životu. Mama je zaboravila tko sam ja'

Joey (45) i njegova majka Molly (67) oduvijek su bili bliski. Već dvije godine se bore s njenom demencijom, a Joey je snimio prvi put kad ga nije prepoznala...

Foto: youtube screenshot
41 komentara

Joey (45) iz američke države Ohio je snimao svoju majku Molly (67) kada je pokazala prve ozbiljne znakove demencije i zaboravila tko je njen sin. Molly se već dvije godine bori s ovom bolešću, ali je dosada uspjevala držati "stvari pod kontrolom".

U ovom srceparajućem trenutku, koji je Joey snimio, je shvatio da se njegova majka više ne može boriti sama i samo uzimati lijekove već da je treba neprestalno paziti. Dok pokušava suspregnuti suze, pita je pitanja o njenoj obitelji koju ona tvrdi da ne poznaje.

Ranije tog dana, priča Joey, Molly mu je rekla da ne može sjetiti muža, njegovog oca, s kojim se razvela kad je Joey imao jednu godinu. Ovaj mučni i težak razgovor počeo je s pitanjem "Nisi bila sigurna tko je moj otac. Znaš li tko je moja majka?". Molly je odgovorila da ne zna.

Foto: youtube screenshot

Onda je priznala da ne zna ni tko je on. Pitao ju je gdje misli da su se onda upoznali, a ona je odgovorila da su možda u školi. Nešto kasnije, dok su se vozili kući, Molly je ponovno shvatila da se radi o njenom sinu i rekla da ga puno voli. Tu se Joey potpuno slomio i rekao da taj dan nikad u životu neće zaboraviti.

- Pokazao sam svima svoje slabosti, ali želim upozoriti na problem demencije i to je ono što je važno. Stanje moje majke se mijenja iz dana u dan. Družimo se, vodim je u šoping, ali i na sportska događanja. Imam i sestru, ali ja sam s majkom uvijek bio bliži, kao jedini muškarac u obitelji nakon što se majka rastala s ocem. Ne znam što će biti u budućnosti. Teško mi je gledati ovu snimku, ali htio sam poslati poruku da je važno boriti se i razviti svijest o ovoj okrutnoj bolesti - rekao je Joey.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message