Obavijesti

News

Komentari 71

Ovo se pretvorilo u natjecanje tko će imati manje djece u školi

Ovo se pretvorilo u natjecanje tko će imati manje djece u školi
1

Nakon 14 dana očekujemo da će HZJZ izraditi novi okvir sukladno novoj epidemiološkoj situaciji. Ako će mjere biti relaksiranije, pa bit će više djece, rekao je Košiček.

VIDEO

Očekivali smo više djece u klupama, ali neugodno sam iznenađen kampanjom, ovo se pretvorilo u natjecanje koja će županija imati manje učenika u školi. Imamo kampanju - nemojte slati djecu u školu", rekao je jutros gostujući u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija Marko Košiček, glavni savjetnik ministrice Divjak.

Pojasnio je da idućih 14 dana neće biti proširivanja grupa, odnosno da se djeci koja su danas krenula u škole neće moći pridružiti nova djeca.

- Nakon 14 dana očekujemo da će HZJZ izraditi novi okvir sukladno novoj epidemiološkoj situaciji. Ako će mjere biti relaksiranije, pa bit će više djece - rekao je Košiček.

POGLEDAJTE VIDEO:

U škole i vrtiće vraćaju se djeca čiji roditelji ne rade od kuće: 'Morali smo potpisati izjavu da smo zaposleni''

U škole i vrtiće vraćaju se djeca čiji roditelji ne rade od kuće: 'Morali smo potpisati izjavu da smo zaposleni' Više na: https://bit.ly/3fERTEX Reporterka: Nikol Zagorac

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 10. svibnja 2020.

Također, rekao je kako su dobili prijave roditelja da su ih zvali učitelji i ravnatelji škola da povuku prijave i ostave djecu kod kuće.

- Mi ćemo to istražiti. Ni jedna škola ili vrtić nisu bili zatvoreni, bila je samo obustava nastave - napominje Košiček.

Biserka Šćurić iz Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, koja je ravnateljica u zagrebačkoj osnovnoj školi Otona Ivekovića, rekla je kako njezina škola jutros ima samo četiri učenika.

Kekin: U zagrebačkim školama neće biti nastave, tek čuvanje
Kekin: U zagrebačkim školama neće biti nastave, tek čuvanje

- Roditelji su nepovjerljivi, kad imate takvu preporuku, onda nije čudno da je tako malo roditelja poslalo djecu u školu - rekla je Šćurić.

Predsjednica Udruge ravnatelja dječjih vrtića PGŽ-a Helena Ninković Budimlija rekla je kako su vrtići spremni, oni su uvijek bili savjesni što se tiče higijene. 

- No, tu je odgojno-obrazovna komponenta. Djeca se moraju družiti s drugom djecom. Taj dio će biti problem - rekla je.

Odlukom vlade, kojom su određeni uvjeti za početak normalizacije nastave, predviđa se da najveći dio učenika i studenata u nastavni proces bude uključen kroz nastavu na daljinu.

Nastava od 1. do 4. razreda osnovnih škola provodit će se mješovitim modelom, dok će se za ostale učenike i studente i dalje organizirati na daljinu. No studenti će moći sudjelovati u vježbama u manjim skupinama koje se neće preklapati.

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), koje se odnose na dječje vrtiće i osnovne škole, preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima te se potiče na ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi