Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala duhanska banda: 52 tone duhana prošvercali u Hrvatsku

Utvrđeno je da su osumnjičene osobe protuzakonito unijele u Republiku Hrvatsku najmanje 52.000 kilograma duhana. Državni proračun Republike Hrvatske oštetili su za 31,6 milijun kuna

Foto: MUP
35 komentara

Kriminalisti Policijske uprave koprivničko-križevačke u suradnji s Ravnateljstvom policije, Carinskom upravom i koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje, kodnog naziva “NICOTIANA 3”.

Uhićeno je osam hrvatskih državljana, dva slovenska i jedan bosanskohercegovački državljanin radi sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zločinačkog udruženja, Počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, Izbjegavanja carinskog nadzora i Nedozvoljene trgovine.

MARIĆ UVIJENO NAJAVIO Uz gazirane sokove i duhan, poskupjet će i alkoholna pića

Kriminalističko istraživanje provedeno je na području PU koprivničko-križevačke, PU bjelovarsko-bilogorska, PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske.

Utvrđeno je da su osumnjičene osobe protuzakonito unijele u Republiku Hrvatsku najmanje 52.000 kilograma duhana u listu koji je dobavljan preko više država članica Europske unije

Obradili su ga i plasirali na ilegalnom tržištu Republike Hrvatske.

NA AUTOCESTI A1 'Popušio je': Kod Bosiljeva mu pronašli 285 kilograma duhana

Osnovano se sumnja da su od ožujka do listopada ove godine ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist te neplaćanjem trošarina oštetili državni proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 31,6 milijuna kuna.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih je privedeno u pritvorsku jedinicu, a protiv devet hrvatskih državljana, dvojice slovenskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana USKOK-u je podnesena kaznena prijava.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message