Obavijesti

News

Komentari 72

Palovčane suze nisu dirnule: 'To je mračna tajna obitelji'

Palovčane suze nisu dirnule: 'To je mračna tajna obitelji'
1

Suđenje Smiljani Srnec budno su pratili i njezini sumještani u Palovcu. Suze ih nisu impresionirale, a i dalje su uvjereni da nije samo jedan član obitelji znao što kakvu strašnu tajnu krije stara škrinja...

VIDEO

Teško je nešto komentirati što se dogodilo unutar obitelji. Vjerujem da je većina, mislim na starije, znala što se skriva i više nisu mogli izdržati teret savjesti, a Martin je umro pa su stoga izašli sa škrinjom u javnost. To je težak teret, počeo je muškarac 60-tih godina te se u pol rečenice zaustavio.

Pokretanje videa...

Smiljana Srnec_susjedi 01:14

Dodao je kako svatko od susjeda u Novoj ulici ima svoju teoriju o Jasmininoj smrti. U blizini lokalnog kafića u koji je Smiljana često dolazila sreli smo 52-godišnjeg muškarca koji živi u susjednom naselju i koji je duže vrijeme radio s pokojnim Martinom. Tvrdi da je Smiljanu poznavao površno, te ne želi nagađati tko je ubio Jasminu.

Pogledajte video: Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:22

'U obitelji je vladao zakon šutnje'

Iza podneva pozvonili smo i na vrata obitelji Srnec. Otvorila nam je djevojčica uz riječi da nikoga od odraslih nema, jer su svi na poslu.

Tamo smo susreli i starijeg muškarca koji smatra da je u obitelji vladao zakon šutnje i da nije siguran je li ubojstvo djelo nekoga od ukućana, ili možda neke osobe s kojom je Smiljana bila nekad ranije u vezi.

Sjeća se dana kad je Smiljana dolazila u susjedno naselje Domašinec, u Disco klub Šampion, koji je prije par godina zatvoren. Tamo je bila čest gost i voljela se provoditi.

Suze Smiljane Srnec: Svjedoke optužuje da su lagali protiv nje
Suze Smiljane Srnec: Svjedoke optužuje da su lagali protiv nje

'To je mračna tajna obitelji'

- Nikad ne treba vjerovati ženskim suzama – značajno je kazao kad smo ga pitali kako ga se dojmilo Smiljanino svjedočenje.

Većina mještana koje smo sreli na ulici, mišljenja je da je to u bila mračna tajna unutar obitelji, a možda i šire.

Sudski rasplet, nagađa se, mogao bi uslijediti najesen. Sudac Tomislav Brđanović odlučio je ipak pozvati tri svjedoka koje je predložila obrana i koje je ranije odbijao.

Također, zatražio je dopunu psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja na okolnosti koje su utvrđene naknadno, tijekom samog postupka.

Sud će zatražiti i dokumentaciju komunalnog poduzeća za koje Smiljana, njezina kćer Katarina Srnec Dominić te njezin izvanbračni suprug David Balent tvrde da su ga kontaktirali vezano uz odvoz škrinje.

To bi trebalo pokazati govore li istinu, barem u tom dijelu. Od telekomunikacijske tvrtke zatražit će podatak što je bilo s brojem Jasminina mobitela, koji je, prema policijskom izvješću, aktiviran 24. rujna 2001. godine, a nije utvrđeno kad je isključen.

Tek nakon izvođenja tih dokaza, ako ne bude novih prijedloga, čuti ćemo završne riječi obrane i tužiteljstva, a potom i nepravomoćnu presudu. Za to vrijeme Smiljana ostaje u istražnom zatvoru u Varaždinu u kojemu je od uhićenja u veljači prošle godine.

POGLEDAJTE CIJELU SNIMKU SUĐENJA: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...