Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Papa Franjo je zatvorenicima oprao noge na Veliki četvrtak

Svako ima priliku promijeniti svoj život i ne biti žrtvom osuda, naglasio je Papa koji je istaknuo da sebe smatra "grešnikom" u propovijedi koju je prenosio Radio Vatikan

Pope Francis kisses the foot of a inmate at the Regina Coeli prison during the Holy Thursday celebration in Rome
Foto: OSSERVATORE ROMANO
32 komentara

Papa Franjo je ponovo u zatvoru služio misu na Veliki četvrtak gdje je prao noge dvanaestorici zatvorenika, među kojima su bila dvojica muslimana, jedan pravoslavac i jedan budist.

Nakon kratkog susreta s oboljelim zatvorenicima, Papa je poslijepodne predvodio misu i prao noge dvanaestorici zatvorenika iz sedam zemalja u rimskom zatvoru Regina Coeli.

"Svako ima priliku promijeniti svoj život i ne biti žrtvom osuda", naglasio je Papa koji je istaknuo da sebe smatra "grešnikom" u propovijedi koju je prenosio Radio Vatikan.

Prema kršćanskoj tradiciji, na Veliki četvrtak se obnavlja uspomena na dan kada je Isus prao noge apostolima i ustanovio Euharistiju tijekom posljednje večere. To je jedan od vrhunaca Svetog tjedna kojim se obnavlja uspomena na posljednje dane Isusa Krista.

"Za mene je propovijed Crkve posjet bolesnima, odlazak u zatvor, davanje nade zatvoreniku u uključenje", objasnio je papa Franjo u nedavnoj objavljenoj knjizi razgovora. I tijekom putovanja u inozemstvo on redovno odlazi u zatvore.

Tijekom mise u četvrtak ujutro, Papa je svećenicima Rima preporučio da budu "svećenici ulice", dostupni vjernicima.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message