News

Komentari 3

Papa Franjo pozvao je na molitvu za Ukrajinu: 'Ova kriza prijeti sigurnosti Europe...'

Papa Franjo pozvao je na molitvu za Ukrajinu: 'Ova kriza prijeti sigurnosti Europe...'

Papa Franjo pozvao je na međunarodni "dan molitve“ za zaustavljanje pogoršanja ukrajinske krize

Papa Franjo u nedjelju je pozvao na međunarodni "dan molitve“ 26. siječnja za zaustavljanje pogoršanja ukrajinske krize za koju tvrdi da prijeti sigurnosti Europe. Franjo je tijekom svog tjednog obraćanja i blagoslova hodočasnika i turista na vatikanskom Trgu svetog Petra pozvao na pozvao na dijalog kako bi se smirila ukrajinska kriza. 

Američki i ruski diplomati u petak nisu uspjeli postići napredak u pregovorima o Ukrajini, iako su se dogovorili da će nastaviti dijalog. Američki šef diplomacije Antony Blinken u petak je zaprijetio „brzim i ozbiljnim sankcijama“ ako Rusija pokrene invaziju na Ukrajinu.

Velika Britanija je u nedjelju pak optužila Kremlj da pokušava postaviti prorusku vladu u Kijevu.

- Sa zabrinutošću pratim sve veće tenzije koje prijete biti novi udarac miru u Ukrajini i donose sumnju u europsku sigurnost, s još većim posljedicama - rekao je Franjo.

Pozvao je „sve ljude dobre volje“ da se iduću srijedu mole kako bi sve političke inicijative „bile na korist ljudskom bratstvu“, a ne partikularnim interesima. Vatikan još nije otkrio kako će Franjo obilježiti taj dan.

- Oni koji idu za svojim interesima na štetu drugih preziru svoj ljudski poziv, jer smo svi stvoreni kao braća - zaključio je.

Najčitaniji članci