News

Komentari 1

Papa Franjo želi ići u Libanon

Papa Franjo želi ići u Libanon

Nakon više od osam mjeseci blokade i unatoč krizi u zemlji koja treba vladu sposobnu poreknuti reforme, libanonske stranke i dalje vode beskrajne pregovore i raspravljaju o raspodjeli ministarskih funkcija

Papa Franjo je u četvrtak tijekom razgovora s libanonskim premijerom Saadom Haririjem izrazio želju da čim bude moguće posjeti Libanon, naveo je Vatikan.

Tijekom Haririjeve privatne tridesetminutne audijencije, Papa je ponovio da osjeća bliskost s libanonskim narodom koji proživljava velike poteškoće i neizvjesnosti i podsjetio je na odgovornost svih političkih snaga da se hitno angažiraju u korist naroda, izjavio je novinarima šef tiskovne službe Vatikana Matteo Bruni.

Papa Franjo je izrazio želju da Libanon uz pomoć međunarodne zajednice ponovo "utjelovi snagu cedrova, raznolikosti koja slabost pretvara u snagu u velikom narodu zemlje susreta, suživota i pluralizma", zaključio je Bruni.

Tijekom konferencije za novinare koju je prenosio libanonski tv-kanal Al Jadeed, Hariri je potvrdio nakon tog susreta da Papa želi doći u Libanon nakon što bude formirana vlada, što je poruka Libanoncima.  

Nakon više od osam mjeseci blokade i unatoč krizi u zemlji koja treba vladu sposobnu poreknuti reforme, libanonske stranke i dalje vode beskrajne pregovore i raspravljaju o raspodjeli ministarskih funkcija. 

Posljednji Papa koji je posjetio Libanon je bio Benedikt XVI. u rujnu 2012. godine.

Najčitaniji članci