Papa: "Neka Isus prosvijetli mirovne inicijative u Ukrajini" | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 82

Papa: "Neka Isus prosvijetli mirovne inicijative u Ukrajini"

Papa: "Neka Isus prosvijetli mirovne inicijative u Ukrajini"
10

Molimo te, slavni Isuse, učini da prestanu svi ratovi, sva sučeljavanja velika ili mala, stara ili nedavna, kazao je Papa u poruci Urbi et Orbi pred oko 150.000 vjernika

VIDEO

Uskrsnuće Isusa je temelj naše vjere i nade. Da Krist nije uskrsnuo, kršćanstvo ne bi imalo svoju vrijednost - kazao je papa Franjo u poruci Urbi et Orbi pred oko 150.000 vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

- Kršćani nose po svijetu poruku 'Isus, utjelovljena Ljubav, umro je na križu za naše grijehe, ali Otac Bog ga je uskrsnuo i učinio ga Gospodinom života i smrti. U Isusu, ljubav je pobijedila nad mržnjom, milosrđe nad grijehom, dobro nad zlom, istina nad laži, život nad smrću'. Izađite iz samih sebe kako bi se išlo ususret drugome , kako bi se bilo blizu onima koji su ranjeni životom, kako bi se podijelilo onima koji nemaju i ostalo uz bolesnika, starije osobe ili one koja je isključena - kazao je Papa.

Nastavio je: 'Ljubav je najjača, ljubav daruje život, ljubav čini da procvjeta nada u pustinji .'

Papa Franjo je pozvao da se pobjedi glad na koju utječu ratovi i rasipništva kojih smo često suučesnici. Molio je Isusa da nas učini sposobnima da štitimo nezaštićene, prije svega djecu, žene i starije osobe, koji su često žrtvama iskorištavanja i napuštanja. Pozvao je na izlječenje braće koju je u državama Afrike pogodila epidemija ebole i druge bolesti koje se šire i zbog ekstremnog siromaštva. Neka budu utješeni oni koji napuštaju svoje zemlje i migriraju na mjesta na kojima se mogu nadati u bolju budućnost, živjeti svoj život dostojno i da mogu slobodno ispovijedati svoju vjeru.

VIDEO

- Molimo te, slavni Isuse, učini da prestanu svi ratovi, sva sučeljavanja velika ili mala, stara ili nedavna - kazao je Franjo i naglasio kako se ta molitva odnosi na Siriju gdje ljudi pate zbog sukoba i potrebuju humanitarnu pomoć i pozvao na prekid sukoba, posebno 'protiv nenaoružanog pučanstva', te na pregovore o dolasku do mira, koji se već predugo očekuje. Molio je za pružanje utjehe žrtvama nasilja u Iraku, kao i za ponovni početak pregovora između Izraelaca i Palestinaca, te za prekid sukoba u Centralnoafričkoj Republici, Nigeriji i Južnom Sudanu. Pozvao je na pomirenje u Venezueli.

- Ove godine Uskrsnuće slavimo zajedno s Crkvama koje slijede julijanski kalendar. Molimo Isusa da prosvijetli i nadahne mirovne inicijative u Ukrajini , kako bi sve zainteresirane strane, uz podršku međunarodne zajednice, poduzele svaki napor kako bi se spriječila nasilja i stvorila, u duhu jedinstva i dijaloga, budućnost države - rekao je Papa.

Papa se zahvalio Nizozemskoj za cvijeće kojim je ukrašen Trg sv. Petra te je svima poželio sretan Uskrs .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 82

VIDEO

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...