News

Komentari 126

Papa pisao svećeniku koji radi s LGBTQ zajednicom, njegov rad je usporedio s Božjim radom

Papa pisao svećeniku koji radi s LGBTQ zajednicom, njegov rad je usporedio s Božjim radom

U pismu svećeniku Martinu koji je poznat po radu i službi u LGBTQ zajednici podržao je njegov rad, ali nije govorio o pitanjima koja muče tu zajednicu, poput braka ili zajednica pod blagoslovom Crkve

Papa Franjo poslao je pismo američkom jezuitskom svećeniku Jamesu Martinu koji je poznat po radu s LGBTQ zajednicom, u kojem je usporedio njegov rad s Božjim. 

Papino pismo uslijedilo je nakon opozicijskih poteza iz Vatikana na temu gay prava koje je odobrio sam Papa, koja su dodala novu pomutnju među LGBTQ vjernike oko toga gdje stoji sam Franjo po tom pitanju.

James Martin je jedan od najpoznatijih katoličkih svećenika koji zagovaraju prava gay vjernika, a u nedjelju je objavio pismo koje mu je Papa Franjo poslao prošlog vikenda. Franjo mu u pismu na španjolskom zahvaljuje za konferenciju koju je vodio pred 1000 ljudi oko službe LGBTQ zajednici.

- Želim vam zahvaliti na pastoralnom žaru i mogućnosti da budete bliski s ljudima kao što je bio Isus, što odražava i bliskost Božju... Božji 'stil' ima tri karakteristike: bliskost, suosjećanje i nježnost...Razmišljajući o vašem pastoralnom radu, vidim da stalno pokušavate oponašati taj Božji stil. I molim se za vaše vjerno 'stado' i sve koje je Bog stavio u vašu brigu - napisao je Papa.

I dok pismo pokazuje podršku Martinovu radu ne govori ništa o temama i pitanjima LGBTQ vjernika, poput braka ili zajednica pod blagoslovom Crkve. 

Kako prenosi Washington Post, Papa Franjo često je izazivao frustracije vjernika jer je s jedne strane govorio s podrškom prema gay pravima, a s druge strane podržavao stavove Crkve.

Najčitaniji članci