News

Komentari 156

Par iz Osijeka našao junaka koji ih je vodio do bolnice: 'Beba je dobro, a uskoro ćemo se vidjeti'

Par iz Osijeka našao junaka koji ih je vodio do bolnice: 'Beba je dobro, a uskoro ćemo se vidjeti'

Objava roditelja iz Osijeka koji traže junake koji su im pomogli odvesti bebu u bolnicu proširila se Facebookom. Pomoću nje pronašli su mladića. Srećom, kažu kako je i beba sada dobro

Sanja i Mirko Pešić iz Osijeka odlučili su s bebom od sedam mjeseci otići na more. Izabrali su Čiovo, lijepi otok u blizini Splita, no prošlog petka beba je dobila jako visoku temperaturu te su hitno otišli na Pedijatriju koja nije radila taj dan.

- Rekli su nam da Pedijatrija ne radi i uputili su nas za Split – započela je majka Sanja.

Žurno su tako došli do Trogira i uputili se za splitsku bolnicu. Tijekom vožnje vidjeli su da je njihovoj bebi sve gore. Malene ruke i noge krenule su joj plaviti, a ona povraćati. Otac Mirko upalio je sva četiri žmigavca i jurio što je brže mogao.

Kada su stigli u Kaštela morali su stati na crveno na semaforu. Tada se pored njih zaustavio tamno sivi BMW x5 i spustio stakla. U automobilu su sjedila dva mladića.

- Vidjeli su kako jurimo s upaljenim žmigavcima i pitali nas što se događa. Kada smo im rekli, vozač nas je pustio, išao s nama i, gdje je trebalo, pokazivao je drugima da se pomaknu kako bi mi mogli proći – nastavila je majka.

Tako su, što su brže mogli, u pratnji dobih mladića došli do Splita. Upali su u prometni zastoj, a vozač BMW-a im je objasnio kako najbrže doći do bolnice. Tada su se rastali, Sanja i Mirko brzo su, zahvaljujući pomoći hrabrog mladića, u bolnicu dovezli svoju bebu koja je sada, na sreću, dobro i zdrava.

Kako su tada bili u panici, zapamtili su samo model i boju automobila, no krive brojeve registracijske tablice. Kada je beba bila dobro, silno su se htjeli zahvaliti mladićima koji su im pomogli. Nazvali su policiju i rekli im što znaju o automobilu, no nisu zapamtili dobre brojeve, samo da su splitske registracije.

- Zvali smo i policiju kako bi nam možda mogli pomoći naći mladića. Na žalost, u panici nismo zapamtili dobre brojeve registracije, samo da su iz Splita pa nam nisu mogli pomoći – nastavila je Sanja.

Tada se Mirko dosjetio kako bi ih mogli potražiti putem društvenih mreža i napisao je objavu koja se proširila diljem Hrvatske. Na sreću, upravo ta objava dovela ih je do dobrog mladića s kojim su stupili u kontakt, a planiraju se uskoro i upoznati.

- Našli smo ga i uskoro ćemo se upoznati da mu zahvalimo za sve. Naša beba je sada dobro! – rekla je sretna majka.

Najčitaniji članci