News

Komentari 8

Par iz Zagreba više od dva mjeseca ručno radio gradić

Par iz Zagreba više od dva mjeseca ručno radio gradić

Zvonimir (45) i Matea (40) Bukvić iz Zagreba su na projektu počeli raditi prije dva mjeseca. Ideju za ovaj Božićni gradić imala je Matea koja se već bavila minijaturama

- Razgovarali smo početkom listopada kakvo ćemo imati ovogodišnje božićno drvce. "Guglali" smo i "pinterestali" i vidjeli smo par slika "etažnog" božićnog drvca. I to je bilo to! Ljubav na prvi pogled. Obzirom da smo oboje kreativci, odlučili smo se za jelku "na etaže".

- Prvotna ideja je bila da kupimo pravo drvce i da posječemo grane, ali onda smo zaključili da je to, ne samo bačen novac, već prvenstveno nam je bilo žao da osakatimo drvce i odlučili smo se za "šperploče", nosače, "štafle" i stiropor. Sama konstrukcija (i podloga) je napravljena od gore spomenutih materijala. Kada smo krenuli s izradom, ideje su same dolazile, rekao nam je u petak Zvonimir Bukvić (45) iz Zagreba.

Kućice u Božićnom gradu rađene su od kartona i na njih su lijepili isprintane predloške kuća te nadograđivali prozorima, terasama, ukrasima. Materijali za izradu su bili šaroliki - od čačkalica, šibica, kartona, stiropora, spužve, pluta, brašna, soli. Pazilo se, kako kaže, na sve do najsitnijeg detalja. 

 

Najsitnije figure i mini gnomove koji okružuju drvce izrađivali su od Fimo smjese, a htjeli su, kako kažu, da svaka etaža ima svoju priču povezanu u cjelinu. U podnožju je gradić, na prvom katu soba i dvorište Djeda Mraza, na drugom katu radionica u kojoj gnomovi pakiraju i šalju pakete. Kat iznad je Grinčeva pećnica te je na samom vrhu bora Mr. Grinch. 

- U cijelu priču je uloženo puno ljubavi, truda, vremena, živaca i novca. U izradu svakog detaljčića uživali smo kao djeca u pješčaniku. Nadamo se da će ova naša priča inspiritati i druge da otkriju djecu u sebi i da će djelovati terapeutski, kao što je djelovalo na nas, zaključio je Zvonimir. 

 

 

Najčitaniji članci