Obavijesti

News

Komentari 15

Paralizirani je otac kćerima signalizirao: 'Vodite me kući'

Paralizirani je otac kćerima signalizirao: 'Vodite me kući'
3

Sredinom 2017. godine, Darren Leith (50) iz Barrowa doživio je moždani udar koji je bio toliko težak da je Darren izgubio svaku mogućnost da se kreće, da jede ili priča

VIDEO

Jedino što Leith može u posljednje dvije godine, nakon što je doživio strahovito težak moždani udar, je razmišljati, osjećati i gledati. On ne može pomaknuti ni jedan mišić u tijelu, osim očiju. Nažalost, 50-godišnji Britanac do kraja će života ostati paraliziran, vezan za krevet te u potpunosti ovisan o drugima. 

Nakon što je doživio moždani udar, Darren je smješten rehabilitacijski centar u Southportu, 160 kilometara od njegovog doma i obitelji. Dnevni posjeti zbog toga su bili vrlo teški za njegovu obitelj s kojom Darren komunicira tako da 'piše' pokretima očiju, piše Daily Mail

Tijekom jednog od posljednjih posjeta njegovih kćeri, Darren im je napisao: 'Vodite me kući, vas dvije.' 

To ih je toliko dirnulo te su shvatile da oca moraju dovesti kući. No, to nije toliko jednostavno. Naime, kako bi to bilo ostvarivo kćeri će morati preurediti svoju kuću i kupiti bolničku opremu za što će im trebati oko 200 tisuća kuna. 

432227624

- Znam da će mu biti bolje kod kuće. Nije fer to što smo već dvije godine razdvojeni. Tata je u depresiji i želi kući. To bi za nas bilo ostvarenje snova. Posljednje dvije godine bile su noćna mora, izjavila je njegova kći Shannon (23). 

Darren je inače otac troje djece - osim Shannon, tu je i 24-godišnja Kristen te 11-godišnji Connor. Kada je bio zdrav, bio je ličilac i dekorater, a u slobodno vrijeme je vozio kajak. 

- Sve što želimo je usrećiti našeg oca. Moramo se pobrinuti da mu život bude barem malo bolji. Znam da mu nedostaje dom i da mrzi biti odvojen od obitelji. Kada mu dođemo u posjetu, smije se i sretan je. Ali, mnogo plače kad nas nema, rekla je Kristen, piše Daily Mail

- Darren se inače srušio kraj kreveta kad se jednog običnog petka u travnju 2017. dizao iz kreveta. Kod liječnika je bio dva dana ranije zbog glavobolje, a liječnik mu je rekao da se radi 'samo o migreni'. 

Kada se srušio, njegova je partnerica nazvala Hitnu pomoć, a u bolnici su ga stavili u induciranu komu. Nekoliko dana kasnije Darren se probudio iz kome, a liječnici su dotad uspjeli dijagnosticirati teški moždani udar koji je Darrena 'zaključao u vlastitom tijelu'. 

Liječnik nam je objasnio da je Darren potpuno paraliziran, ali da može čuti i razumjeti apsolutno sve što mu kažemo, prisjetila se Kristen. 

- Rekli su nam da tati nikad neće biti bolje. To je stravično, kao da si živ zakopan. Posljednje dvije godine, život mi je u potpunom kaosu, rekla je Kristen koja se i dalje nada da će njenom ocu jednoga dana biti bolje. 

Nakon dvije godine terapije, Darren može vrlo blago pomaknuti nekoliko prstiju i glavu. Pred njim je još dug put. 

Za njegov povratak kući pokrenuli su i online kampanju kako bi prikupili sva sredstva.

432227662

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.