Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Paravinjina žrtva: 'Vukao me prema sebi i silio da ga diram'

Psihijatrica Zorica Lazarević je prije više godina vještačila Dragana Paravinju. Rekla je da će, ako bude pušten, vrlo vjerojatno ponoviti zločin jer nije ni svjestan da je učinio nešto loše

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
100 komentara

Tanja U. (37) iz Nove Pazove je jedna od žrtava Dragana Paravinje. Početkom 2000. godine dočekao ju je na cesti, ugurao u auto i umalo silovao.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Radila sam tad u Pazovi i svakog dana pješačila do udaljene autobusne postaje. Bila je večer i nije bilo rasvjete u ulici. Na dijelu koji je sa strana obrastao grmljem naišla sam na parkirani automobil. Prošla sam pokraj auta. Iza mene se pojavio muškarac. Prišao mi je s leđa, uhvatio me oko struka i gurao prema autu. Govorio mi je da se ne bojim, da zna sve o meni i da će me povesti do kuće. Auto je bio Peugeot i imao je bosanske tablice. Čovjek mi je bio posve nepoznat. U autu smo izašli na cestu. Vozio je neko vrijeme, a onda mi počeo govoriti da stavim ruke na njegovo međunožje, da mu otkopčam hlače i da ga diram po spolovilu. Vukao mi je ruku prema preponama. Ja sam se opirala i shvatila da je neki psihopat. Stalno me vukao prema sebi. To je trajalo desetak minuta i stalno mi je govorio gadosti i silio me da ga diram. Gledala sam kako da se izvučem iz te situacije. Zaustavili smo se na cesti. Ispred nas stao je kamion kojeg nije mogao zaobići. Gledao je sa strane i ja sam izletjela iz auta te počela bježati. Nije krenuo za mnom, a ja sam uletjela u policijsku postaju i prijavila ga - još se Tanja jako dobro sjeća svog iskustva sa srpskim silovateljem Draganom Paravinjom. Zbog napada na Tanju Paravinji su sudili.

"Inteligentan, agresivan i impulzivan"

Dragan Paravinja osuđen je za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić. Prema presudi hrvatskog Vrhovnog suda dobio je 20 godina zatvora. Nakon što je bio uhićen 2011. godine saznalo se da mu to nije prvi pokušaj silovanja. Mediji su u Srbiji i BiH pisali o procesima protiv Paravinje za pokušaje silovanja i silovanje. I Vrhovni sud je sada potvrdio da je Paravinja "višekratno osuđivana osoba". Psihijatrica Zorica Lazarević, sudska vještakinja je po nalogu suda u  Sokolcu prije nekoliko godina napravila psihološko vještačenje Dragana Paravinje. Rekla je kako je Paravinja inteligentan, egocentričan, odnosno fokusiran isključivo na sebe i svoje potrebe.

- Agresivan je i impulzivan, sklon brzom i nekontroliranom zadovoljavanju svojih nagonskih i drugih potreba. Ima nisku toleranciju na frustraciju odnosno malo mu treba da "pukne". Manipulator je i sklon okrivljivanju drugih za vlastito ponašanje. Neiskren je i sklon patološkom laganju. Paravinja nema psihički poremećaj koji bi zahtijevao bolničko liječenje, ali ako bude pušten velika je vjerojatnost da će ponoviti zločin jer nije ni svjestan da je učinio nešto loše - rekla je tada Zorica Lazarević.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message