News

Komentari 63

'Pauk' mu odvezao auto, pa Nizozemac razbijao i vrijeđao

'Pauk' mu odvezao auto, pa Nizozemac razbijao i vrijeđao

Zadarska policija kazneno je i prekršajno prijavila Nizozemca (36) koji je, nezadovoljan što mu je "pauk" odvezao nepropisno parkirano vozilo u Zadru, vrijeđao policajce, oštetio rampu i žičanu ogradu te bježao

Zadarska policijska uprava izvijestila je u četvrtak da su policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd dovršili kriminalističko istraživanje nad nizozemskim državljaninom kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

U utorak je oko 13,25 sati u ulica Marka Marulića u Zadru vrijeđao djelatnika pravne osobe te negodovao što mu je 3. ožujka zbog nepropisnog parkiranja, podignuto njegovo vozilo marke Peugeot nizozemskih registarskih oznaka te zatražio da mu se omogući izlazak s vozilom bez  plaćanja nastalih troškova.

Kada mu je djelatnik objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora pravne osobe, nakon čega je ušao u svoje vozilo, kojeg je stavio u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja u čemu je spriječen od djelatnika. Potom je s vozilom krenuo naprijed te oštetio metalnu žičanu ogradu i nastavio vožnju u nepoznatom pravcu.

Nešto kasnije, oko 15 sati na DC-08 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil kojeg su pokušali zaustaviti dok se 36-godišnjak oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen.
Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge. 
Na mjestu događaja, u Ulici Marka Marulića u Zadru,  izvršen je očevid, a materijalna šteta pričinjena pravnoj osobi iznosi nekoliko tisuća kuna.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari te zbog sumnje da je počinio četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa, odbijanje testa na alkohol i droge, nepoštivanje naredbi izdanih od policijskih službenika) i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika). 

Uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Najčitaniji članci