Obavijesti

News

Komentari 88

Penava uoči prosvjeda: 'Bit ćemo brutalni, brutalni u istini'

Penava uoči prosvjeda: 'Bit ćemo brutalni, brutalni u istini'
1

Penava je za RTL izjavio i da se ne boji sankcija iz stranke. Kazao je da mu do doista nije važno te da ionako planira sam tražiti sankcije ako se ne riješi situacija zbog koje su uopće organizirali prosvjed

Prosvjed u Vukovaru počinje sutra u 12 sati. Kako se doznaje, prikazat će se svjedočenja žrtava koja se nisu dosada procesuirali, a organizatori očekuju da će se na skupu pojaviti 10 tisuća ljudi. Uoči prosvjeda, RTL je u Vukovaru razgovarao s organizatorom i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom

Upitan je li bilo pritisaka da se odustane od organizacije prosvjeda, odgovorio je: 'Ne. Izravno ne. Lagao bi kad bi rekao da ne. Ali, uz prisutnu halabuku u medijima, jasno je da je bilo takvih razmišljanja. Ali izravno prema meni ne.'

'Nema raskola zbog Vukovara, članovi imaju razna uvjerenja'
'Nema raskola zbog Vukovara, članovi imaju razna uvjerenja'

Na pitanje o politizaciji prosvjeda, Penava je odgovorio da kad god se suoči s takvim pitanjem, počne se tresti.

- Takva pitanja mi govore da smo tako daleko jedno od drugih. Dok mi pričamo o ubijenim ljudima, silovanjima, masakriranjima i da u ravno s tim postavljaju se ovakva pitanja je dokaz da netko lagodno živi, da ima puno lakšu sudbinu. Neka je tako. Ali nemojte nama mijenjati našu percepciju.

Što se samog organizacije prosvjeda tiče, Pevana je naglasio da su angažirali zaštitare te da dobro surađuju s policijom, 

- Moram pohvaliti Udrugu umirovljenih policajaca iz Domovinskog rata. Cijeli grad i institucije su s nama - istaknuo je. 

'Ne bojim se sankcija stranke'

- Mi ćemo sutra do kraja biti brutalni u istini, iskustvima koje ljudi nose u sebi i koji vrište iz tih žrtava. To neće biti lijepa priča. Bit će brutalna sutra toliko koliko je ovim ljudima svaki dan.

Penava je izjavio i da se ne boji sankcija iz stranke. Kazao je da mu do doista nije važno te da ionako planira sam tražiti sankcije ako se ne riješi situacija zbog koje su uopće organizirali prosvjed. 

'Sankcije za HDZ-ovce koji će ići u Vukovar? Vidjet ćemo!'
'Sankcije za HDZ-ovce koji će ići u Vukovar? Vidjet ćemo!'

- Ovo je crta ispod koje Vukovar neće ići! Mi ovo nismo spremni pustiti zaboravu. Mi naprosto tražimo pravde za heroje, za silovane žene. Molimo da se shvati da nema veće vrijednosti od ove - ističe. 

Napomenuo je i da neće biti dvije kolone sjećanja. 

Ne, nipošto. Kolonu sjećanja nećemo politizirati u nadi da ovu priču privedemo kraju. Ako tako ne bude, Bog dragi zna što će biti.