Obavijesti

News

Komentari 0

Peović u Puli: Puno je laganja i bajkovitih priča investitora

Peović u Puli: Puno je laganja i bajkovitih priča investitora

Puljani su do sada izgubili nekoliko bitaka - Uljanik, vjerojatno i Muzil, Arenu trikotažu. Nemojte izgubiti i ovu bitku. Investitori vas pozivaju da ostanete kod kuće i da ne izađete na referendum, rekla je Peović

VIDEO

Saborska zastupnica i čelnica Radničke fronte Katarina Peović ocijenila je u petak u Puli da je u posljednje vrijeme od investitora - tvrtke Hotel Valkane - puno laganja i bajkovitih priča o novim radnim mjestima, vrtićima i novim fasadama u Puli te je pozvala Puljane da izađu na referendum.

Nakon što je investitor nedavno objavio koliko bi novca na temelju različitih davanja na godinu uplaćivao u gradski proračun i koliko bi se gradskih projekata moglo izvesti, Peović je danas na konferenciji za novinare istaknula da su "sve su to samo priče i bajke" jer se novac od komunalne naknade mora namjenski trošiti, a iznos koji nije dio komunalne naknade sigurno nije dovoljan za sve ono što su oni naveli.

Pula: Šumica na šetalištu Lungomare ograđena trakama
Pula: Šumica na šetalištu Lungomare ograđena trakama

Investitor je objavio kako će se za novac koji će Hotel Valkane na temelju različitih davanja na godinu uplaćivati Gradu moći primjerice u samo jednoj godini izgraditi pet dječjih igrališta te da će nakon što dobije građevinsku dozvolu za gradnju na mjestu negdašnjega zapuštenog kamenoloma u proračun jednokratno uplatiti gotovo 11 milijuna kuna komunalnog doprinosa. Kad se to preračuna u konkretne gradske projekte, tvrdi, tim se iznosom napraviti 11 dječjih igrališta ili obnoviti približno 44 fasade, a taj je iznos, npr., jednak i iznosu godišnjih plaća za 100 odgojiteljica u vrtiću.

"Osnovni problem u ovom slučaju je da se radi o 20 tisuća metara kvadratnih javnog dobra, odnosno površine koja obuhvaća šumu, plažu i ono što bi po definiciji trebalo značiti javno dobro i trebalo bi biti u rukama društvene većine i građana", rekla je Peović i dodala kako se to javno dobro ne može privatizirati niti zatvoriti.

Istaknula je da su potpuno u pravu članovi Građanske inicijative za referendum, koji tvrde i upozoravaju da će na tom području doći do velike betonizacije, izgradnje nepropisno velikog hotela i povećanja prometa, te uglavnom ograničavanja pristupa javnom dobru, to jest šumi i plaži.

Hotel Valkane u Puli: 'Ne gradimo nikakve beach barove u šumi, liftove na plaži...'
Hotel Valkane u Puli: 'Ne gradimo nikakve beach barove u šumi, liftove na plaži...'

"Puljani su do sada izgubili nekoliko bitaka - Uljanik, vjerojatno i Muzil, Arenu trikotažu. Nemojte izgubiti i ovu bitku. Investitori vas pozivaju da ostanete kod kuće i da ne izađete na referendum jer znaju da je zakon o referendumu rigidan i da 51 posto ljudi mora izaći da bi bio uspješan", upozorila je saborska zastupnica Katarina Peović.

Puljanima je poručila da se ne obeshrabre te ih je pozvala da izađu u nedjelju na referendum.

"Vi to možete, vi možete preglasati onog koji ima od toga interesa, a to je investitor, dok su s druge strane građani. Nepobjedivi ste ukoliko u nedjelju izađete na referendum i glasate za izmjenu Urbanističkog plana - glasajte za svoje plaže, za svoju šumu i za svoju Pulu", istaknula je saborska zastupnica i čelnica Radničke fronte Katarina Peović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca