Obavijesti

News

Komentari 522

Pernar je dobio sina i odbija ga cijepiti: Odbili smo i vitamin K

Pernar je dobio sina i odbija ga cijepiti: Odbili smo i vitamin K
1

Ivan Pernar odbija cijepiti svog sina koji se rodio u karlovačkoj bolnici. Ovo nije prvi put da Pernar promovira antivaksersku politiku, a sad je očito svoje stavove odlučio demonstrirati na svom sinu

VIDEO

Ivan Pernar je dobio sina i odbija ga cijepiti!

Pernar: 'Ja sam spreman sada biti čak i predsjednik države...'
Pernar: 'Ja sam spreman sada biti čak i predsjednik države...'

"Želim se zahvaliti svom osoblju Karlovačke opće bolnici na vrhunski obavljenom porodu, na ljubavi koju su pružili mojoj ženi i brizi za dijete nakon porođaja.

Mali Noa je zaplakao samo kad je išao van, sad ne plače, dugačak je bio 51 cm i težak 3250g.

Dijete je hvala Bogu dobro i zdravo, pa se zahvaljujem i onome u kojeg mnogi ne vjeruju ali ja osobno vjerujem.

Hvala svima vama na čestitkama i zahvaljujem vam za ljubav koju ste iskazali. Što se tiče samog termina, rođen je s danom ili bolje rečeno par sati zakašnjenja.

Trebao se roditi 10.8., ali je vodenjak iznenadno puknuo danas u 4 ujutro pa smo kroz sat vremena došli do bolnice. Porodio se u 11 sati otprilike.

Također, odbio sam da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelje. Cijepljenje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače zubaricu, bio neprihvatljiv.

Ne vjerujemo u imunitet krda, niti imamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo namjeru popustit pritisku medija i farmaceutske industrije", objavio je na svom Facebook profilu.

Neće primiti ni vitamin K

U komentarima je napisao kako dijete neće cijepiti niti jednim cjepivom iz kalendara cijepljenja te da su odbili i vitamin K.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijepite svoju djecu!

Pokretanje videa...

00:24

Prije dva mjeseca je njemački ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) najavio uvođenje kazni od 2500 eura za sve roditelje koji ne cijepe djecu. Proljetos je protiv svih roditelja koji odbijaju cijepiti djecu protiv ospica srbijanskog ministarstvo zdravstva pokrenulo 1.256 prekršajnih postupaka, a njih 48 je i osuđeno.

U Hrvatskoj zakonom propisana kazna za necijepljenje djece iznosi 2000 kuna. No da bi netko bio novčano kažnjen, roditelje koji odbijaju cijepiti djecu prvo treba prijaviti sanitarnoj inspekciji.

Otkako je 1968. godine u Hrvatskoj uvedeno obvezno cijepljenje protiv ospica, drastično se smanjio broj slučajeva te bolesti od koje je dotad, u prosjeku, obolijevalo 15-ak tisuća djece godišnje, u prosjeku ih umiralo petero, a petnaestak ostajalo trajno invalidno.

Protivnik cijepljenja dolazi u Split, liječnici: Zabrinuti smo
Protivnik cijepljenja dolazi u Split, liječnici: Zabrinuti smo

"Strahovi koji su se uvukli u roditelje ograničavaju ih u cijepljenju, a time rade štetu svojoj djeci, ali i svima drugima koji mogu biti posredno zaraženi”, izjavio je još prošle godine ministar Kujundžić, dodavši da se metodama prisile poput kazne od 2000 kuna ili odbijanjem upisivanja necijepljene djece u vrtiće – ne postiže ništa.

Cjepivo protiv ospica, zaušnjaka, rubeole (takozvano MMR cjepivo) najviše zabrinjava roditelje te neki od njih navode kako je upravo ono uzrokovalo poremećaj iz spektra autizma kod njihovog djeteta.

To cjepivo se primjenjuje između 12. i 24. mjeseca djetetove starosti, a to je period u kojem se najčešće kod djece s poremećajem iz spektra autizma uočavaju značajnije promjene u funkcioniranju.

Nakon godina istraga, polemika u medijima i sudskih tužbi, 2010. godine Generalno medicinsko vijeće Velike Britanije potvrdilo da sporno istraživanje koje je dovelo u vezu cjepivo i autizam nije vjerodostojno.

I japanski su znanstvenici 2015. godine u jednom velikom istraživanju zaključili da se učestalost poremećaja autizma u Japanu nije smanjila nakon što su se prestala primjenjivati MMR cjepiva. Također, iako je na svjetskoj razini povećana upotreba cjepiva bez timerosala, učestalost poremećaja autizma je i dalje vrlo visoka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 522
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa