Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
564 komentara

Pernar je dobio sina i odbija ga cijepiti: Odbili smo i vitamin K

Ivan Pernar odbija cijepiti svog sina koji se rodio u karlovačkoj bolnici. Ovo nije prvi put da Pernar promovira antivaksersku politiku, a sad je očito svoje stavove odlučio demonstrirati na svom sinu

Foto: Patrik Maček/PIXSELL/Facebook
564 komentara

Ivan Pernar je dobio sina i odbija ga cijepiti!

Zagreb: Ivan Pernar objavio kako napuÅ¡ta Živi zid IZAŠAO IZ ŽIVOG ZIDA Pernar: 'Ja sam spreman sada biti čak i predsjednik države...'

"Želim se zahvaliti svom osoblju Karlovačke opće bolnici na vrhunski obavljenom porodu, na ljubavi koju su pružili mojoj ženi i brizi za dijete nakon porođaja.

Mali Noa je zaplakao samo kad je išao van, sad ne plače, dugačak je bio 51 cm i težak 3250g.

Dijete je hvala Bogu dobro i zdravo, pa se zahvaljujem i onome u kojeg mnogi ne vjeruju ali ja osobno vjerujem.

Hvala svima vama na čestitkama i zahvaljujem vam za ljubav koju ste iskazali. Što se tiče samog termina, rođen je s danom ili bolje rečeno par sati zakašnjenja.

Trebao se roditi 10.8., ali je vodenjak iznenadno puknuo danas u 4 ujutro pa smo kroz sat vremena došli do bolnice. Porodio se u 11 sati otprilike.

Također, odbio sam da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelje. Cijepljenje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače zubaricu, bio neprihvatljiv.

Ne vjerujemo u imunitet krda, niti imamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo namjeru popustit pritisku medija i farmaceutske industrije", objavio je na svom Facebook profilu.

Neće primiti ni vitamin K

U komentarima je napisao kako dijete neće cijepiti niti jednim cjepivom iz kalendara cijepljenja te da su odbili i vitamin K.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijepite svoju djecu!

Prije dva mjeseca je njemački ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) najavio uvođenje kazni od 2500 eura za sve roditelje koji ne cijepe djecu. Proljetos je protiv svih roditelja koji odbijaju cijepiti djecu protiv ospica srbijanskog ministarstvo zdravstva pokrenulo 1.256 prekršajnih postupaka, a njih 48 je i osuđeno.

U Hrvatskoj zakonom propisana kazna za necijepljenje djece iznosi 2000 kuna. No da bi netko bio novčano kažnjen, roditelje koji odbijaju cijepiti djecu prvo treba prijaviti sanitarnoj inspekciji.

Otkako je 1968. godine u Hrvatskoj uvedeno obvezno cijepljenje protiv ospica, drastično se smanjio broj slučajeva te bolesti od koje je dotad, u prosjeku, obolijevalo 15-ak tisuća djece godišnje, u prosjeku ih umiralo petero, a petnaestak ostajalo trajno invalidno.

doctor does injection child vaccination baby ODRŽAT ĆE PREDAVANJE Protivnik cijepljenja dolazi u Split, liječnici: Zabrinuti smo

"Strahovi koji su se uvukli u roditelje ograničavaju ih u cijepljenju, a time rade štetu svojoj djeci, ali i svima drugima koji mogu biti posredno zaraženi”, izjavio je još prošle godine ministar Kujundžić, dodavši da se metodama prisile poput kazne od 2000 kuna ili odbijanjem upisivanja necijepljene djece u vrtiće – ne postiže ništa.

Cjepivo protiv ospica, zaušnjaka, rubeole (takozvano MMR cjepivo) najviše zabrinjava roditelje te neki od njih navode kako je upravo ono uzrokovalo poremećaj iz spektra autizma kod njihovog djeteta.

To cjepivo se primjenjuje između 12. i 24. mjeseca djetetove starosti, a to je period u kojem se najčešće kod djece s poremećajem iz spektra autizma uočavaju značajnije promjene u funkcioniranju.

Nakon godina istraga, polemika u medijima i sudskih tužbi, 2010. godine Generalno medicinsko vijeće Velike Britanije potvrdilo da sporno istraživanje koje je dovelo u vezu cjepivo i autizam nije vjerodostojno.

I japanski su znanstvenici 2015. godine u jednom velikom istraživanju zaključili da se učestalost poremećaja autizma u Japanu nije smanjila nakon što su se prestala primjenjivati MMR cjepiva. Također, iako je na svjetskoj razini povećana upotreba cjepiva bez timerosala, učestalost poremećaja autizma je i dalje vrlo visoka.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message