News

Komentari 51

Petrini opet pozlilo na suđenju: Tako pravosuđe utječe na mene

Petrini opet pozlilo na suđenju: Tako pravosuđe utječe na mene

Niti petnaestak minuta od početka suđenja na Općinskom sudu u Zadru, gdje mu je nastavljen dio postupka za slučaj iz 2006., Petrini je pozlilo, a sutkinja ga je otpustila u šibensku Opću bolnicu

Stipe Petrina je razvio Posttraumatski stresni poremećaj u odnosu na hrvatsko pravosuđe, rekla je pravna zastupnica Općine Primošten Iris Ukić Kotarac nakon što je u ponedjeljak ujutro načelnik Općine Primošten i bivši saborski zastupnik još jednom kod liječnika doveden direktno iz sudnice, javlja Šibenski.in. 

Niti petnaestak minuta od početka suđenja na Općinskom sudu u Zadru, gdje mu je nastavljen dio postupka za slučaj iz 2006. kada je motornim pilama na primoštenskom brdu Gaj prepilio drvene stupove dalekovoda nakon što su HT i tvrtka “Odašiljači i veze” odbili plaćati komunalnu naknadu i naknadu za korištenje javnih površina i prilaznog puta, Petrini je pozlilo.

Počeo je osjećati izraženu nelagodu i lupanje srca, pa je zatražio da ga se pusti sa suđenja na kojega ga je prethodno iz Primoštena dovela šibenska policija jer se nije odazivao na ročišta. Iako je isprva negodovala, sutkinja Ivana Parać Krišto na koncu je otpustila Petrinu koji je potom prevezen u šibensku Opću bolnicu.

- Evo mi upravo mire tlak. Nije dobro. Jedva sam živ došao nazad do Šibenika. Zadnji put kada sam iz zagrebačke sudnice završio na Rebru morali su me u život vraćati elektrošokovima. Tako pravosuđe utječe na mene – rekao je Petrina.

U sudnicu zadarskog suda dovela ga je policija po nalogu sutkinje jer on, kako je rekao, nije htio dolaziti na suđenje koje je, kako tvrdi – nezakonito.

- Ranije mi je zbog zdravstvene situacije utvrđeno da nisam raspravno sposoban, no sutkinja je u međuvremenu provela novo vještačenje. Njime je utvrđeno da sam raspravno sposoban iako me nitko nije pregledao. Sutkinju sam zbog toga tužio i mislim da se ona morala izuzeti iz ovog slučaja, no to nije učinila - rekao je primoštenski načelnik.

Prvotno je za to U Šibeniku bio osuđen u odsutnosti jer se nije pojavljivao na ročištima, no Europski sud presudio da su Petrini u tom postupku povrijeđena procesna prava. Potvrđena mu je dijagnoza da boluje od “paroksizmalne fibrilacije atrija” što je značilo da nije ni mogao sudjelovati na raspravama bez liječničkog tima koji bi trebao biti opremljen za hitno pružanje medicinske pomoći u slučaju pojave srčane fibrilacije tijekom rasprave, jer se prema dijagnozi njegovo srce ne smije izlagati stresu.

- Meni je situacija danas samo gora, nije mi ništa bolje. Imam organske promjene na srcu kao uzrok fibrilacija. Sada čekam nove nalaze kardiologa - rekao je Petrina.

Najčitaniji članci