News

Komentari 238

Platformu 'Cijepise' radio je Berošev poznanik, koristio je besplatni blogerski web alat

Platformu 'Cijepise' radio je Berošev poznanik,  koristio je besplatni blogerski web alat

Vlasnik tvrtke je Vinko Kojundžić, a od 2018. otkako je Beroš ministar, tvrtka je dobila više milijunskih poslova s ministarstvom zdravstva, piše Telegram. Kojundžića su prije dva mjeseca snimili s Berošem

Firma Cuspic dobiva milijunske poslove otkako je Vili Beroš došao u ministarstvo, piše Telegram, koji dva mjeseca pokušava dobiti odgovor koja je tvrtka izradila platformu 'Cijepise' na kojoj se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv korone.

Nakon što im je na konkretno pitanje koja je točno firma izradila platformu i po kojoj cijeni ministarstvo davalo općenite informacije, sami su otkrili ime firme - Cuspis. I to jer je ime ostalo u programskom kodu platforme.  Iz koda je, piše Telegram, vidljivo i da je za izradu platforme korišten besplatan alat WordPress, koji najčešće koriste blogeri.

Iz ministarstva su odgovorili Telegramu kako je cijela prilagodba informacijskog sustava za cijepljenje protiv Covida stajala 4,467.515.63 kuna (u što je uključen PDV). No na pitanja oko firme Cuspis, što je točno radila po kojoj cijeni i koje su im  bile reference, nisu dobili odgovor.

Vlasnik tvrtke je Vinko Kojundžić, a od 2018. godine, otkako je Beroš ministar, tvrtka je dobila više milijunskih poslova s ministarstvom zdravstva.

Kojundžića su prije dva mjeseca snimili s Berošem prilikom posjeta splitskom Crvenom križu. Beroš je potvrdio da poznaje Kojundžića, kao i sve ljude i firme koje surađuju s njegovim ministarstvom.

Cijeli članak pročitajte na Telegramu.